Dolar 32,3355
%0.17
Euro 35,1993
%0.05
Altın 2.246,140
%0.12
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de meclisin gündemi toplu ulaşım tarifesi oldu

İzmir'de meclisin gündemi toplu ulaşım tarifesi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesinin meclis gündeminde kent ulaşımındaki tarife değişikliği gündeme geldi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2022 - 00:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclisinin üçüncü oturumu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Belediye sınırları içerisinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarında uygulanacak olan toplu ulaşım tarifesinin belirlenmesine yönelik 5 Ağustos 2022 tarihli UKOME Olağanüstü Genel Kurul Kararı doğrultusunda alınan toplu ulaşım fiyat tarifesi, oyçokluğu ile uygun bulundu. Buna göre kent ulaşımında 6,50 TL olan tam biniş ücretinin 7,50 TL’ye, ilk aktarma ücretinin 1,20 TL’den 2,50 TL'ye, ikinci aktarma ücretinin 90 kuruştan 2 TL’ye, öğrenci biniş ücretinin de 2,20 TL’den 2,54 TL’ye yükseltilmesi, öğretmen ve 60 yaş biniş ücretinin 5,60 TL’den 6,46’ya çıkarılması, öğrenci, öğretmen ve 60 yaş kartlarının ilk binişten sonraki 120 dakika içinde aktarma ücretlerinden muaf olması uygulamasının devam etmesi, 05.00-07.00 ve 19.00-20.00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli biniş hizmeti verilen Halk Taşıt uygulamasının da sürmesi gündeme geldi. Cumhur İttifakı'nın ret, Millet İttifakı'nın kabul oyları sonrası önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

UZUNDERE KONUTLARI'NIN DEPREMZEDELERE TAHSİS SÜRESİ YIL SONUNA KADAR UZATILDI

Öte yandan İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından barınma sorunu yaşayan ailelerin kışı sıcak bir yuvada geçirmeleri için Uzundere Toplu Konutları’nın kapılarını açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin buradaki barınma sürelerini bir kez daha uzattı. Deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıllığına Karabağlar ilçesindeki Uzundere Toplu Konutları'na yerleştirilen ve bu tahsis süresi geçen yıl Kasım ayında dolan aileler, sürenin bir kez daha uzatılması sayesinde 2022 yılının sonuna kadar bu konutlarda oturmaya devam edecek. Depremzedelerin elektrik, su ve kira giderleri bu süre zarfında da yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.  

Karar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün akşam yapılan Ağustos ayı son Meclis birleşiminde oy birliğiyle onaylandı.  

TAHSİS SÜRESİ KASIM AYINDA DOLMUŞTU

Deprem sonrası 224 depremzede aile kendilerine sunulan seçenekler arasından Uzundere Toplu Konutları’ndan bir yıl süreyle ücretsiz yararlanmayı tercih etmişti. Tahsis edilen konutların tüm eşyaları da bedelsiz olarak verilmişti. Buraya yerleştirilen depremzede ailelerden kira alınmadığı gibi tahsis edilen konutlardaki elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderler yine belediye tarafından karşılanmıştı. Bir yıllık tahsis süresinin bitiminde Belediye Meclisi’nin 17.11.2021 tarihinde aldığı uzatma kararıyla depremzedelere 6 ay daha aynı şartlarda konutlardan yararlanma hakkı tanınmış ancak bu sürenin bitiminde de bir kez daha uzatma talepleri gelmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.