Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZENERJİ’de mutlu son: Yüzde 46’ya varan zam kabul edildi

İZENERJİ’de mutlu son: Yüzde 46’ya varan zam kabul edildi

Geçtiğimiz günlere, işçilerin önerileri kabul etmemesi nedeniyle tıkanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasından İZENERJİ işçileri arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinde uzlaşı sağlandı ve imzalar atıldı. Sözleşe ile, İZENERJİ bünyesinde bulunan işçilerin taban ücrete yüzde 30,20 oranında zam gelirken, yan haklarla birlikte toplam zammın yüzde 46 arasında zam verilmiş oldu.

  • Ege Postası
  • 11.06.2021 - 12:54

TENZİLE AŞÇI/EGEOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında İZENERJİ işçileri için devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında imzalar atıldı.

İzmir 2 Nolu Genel-İş Şubesi bünyesinde bulunan İZENERJİ personelleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS sürecinde  geçtiğimiz günlerde üyeler ile sendika arasında gerilimler yaşanmış ve işçilerin belediye tarafından yapılan önerileri kabul etmemesi nedeniyle süreç tıkanmıştı.

İşçilere her ay maaşlarında taban ücrete yüzde 30.20 oranında, sosyal haklarda da yüzde 16 olmak üzere toplamda yüzde 46 zam teklifi olduğunu duyurulmuştu. Zam önerisinin açıklamasının ardından çalışanlar ikiye bölünmüş, bir kısım işçi zammın kabul edilmesi gerektiğini savunurken, işçilerin büyük bir çoğunluğu ise teklifin kabul edilmemesi yönünde tepki gösterişti.

UZLAŞMA SAĞLANDI

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bizzat DİSK temsilciliğine giderek işçilerin yanında olduğunu duyurması sonrasında sendika ve belediye arasında uzlaşının sağlandığı ve bu sabah saatlerinde yüzde 46’ya varan zammı öngören sözleşmenin imzalarının atıldığı öğrenildi. İşçiler, zammın yanında izin ücretleri, Covid-19’un sağlık güvencesine alınması ve kadın işçilere regli izni verilmesi gibi birçok sosyal hakkı da kazanmış oldu.

4 İŞÇİYE MÜJDE

'İş garantisi' maddesinin TİS sürecinde yer alması ile birlikte 2021 yılı başında  güvenlik görevlisi kartlarını yenileyemeyen işçilere de müjdeli haber geldi. TİS'in Ocak ayında başlamasından kaynaklı olarak, güvenlik kartını yenileyemediği için işten çıkarılan 4 güvenlik personeli, Büyükşehir'de başka bir işte çalıştırılmak üzere iş başı yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.