Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZELMAN'da TİS sevinci; Ne kadar zam yapıldı?

İZELMAN'da TİS sevinci; Ne kadar zam yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikasıyla toplu iş sözleşmesi imzalandı. İZELMAN da otobüs, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan 7 bin personeli ilgilendiriyor. İZELMAN Genel Müdürlüğü önünde toplanan emekçiler anlaşmayı halaylarla kutladı. TİS’le birlikte İZELMAN bünyesinde bulunan personellere, yüzde 21.20 oranında zam yapıldı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2021 - 16:38

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- 7 bin personeli ilgilendiren TİS için DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 1 ve3 Nolu şubeler ile  Büyükşehir Belediyesi , TİS sürecinde anlaşma sağlanması üzerine, sendika üyeleri İZELMAN Genel Müdürlüğü önünde toplanarak anlaşmaya varıldığını duyurdu. Yapılan TİS açıklamasında konuşma yapan Genel İş Sendikası3 Nolu Şuıbe  Başkanı Faruk Saral, Genel-İş 1'nolu Sendika Başkanı Engin Topal, İZELMAN Genel Müdürü  Burak Alp Ersen ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı sendika üyelerine konuştu.

ŞEFFAF SÖZLEŞME

Genel-İş 1'nolu Sendika Başkanı Engin Topal, İZELMAN tarihindeki bütün sözleşmelerde olduğu gibi bu sözleşmeyi de şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Topal açıklamalarına şu şekilde devam etti :

“Bu toplu sözleşmenin haklı mücadelesini vererek bu toplu sözleşmenin adını koyduk ve sizlerle paylaşamaya geldik. Bugüne kadar İZELMAN  tarihindeki  toplu sözleşmelerde ve bizim toplu sözleşmeye denk gelen kısımlarını en şeffaf bir şekilde anlattık.  Biz hiçbir zaman kapalı kapılar adından hiçbir şeyin pazarlığını yapmadık, saklamadık. Orada konuştuklarımızı burada da paylaştık. Çünkü Bu TİS bizim arkadaşlarımızın  toplu sözleşmesi. Biz buna inandık bunu böyle gerçekleştirdik.”

“TARİHE GEÇEN SÖZLEŞME”

Genel-İş Sendikası Başkanı Faruk Saral tarihe geçecek bir toplu sözleme imzaladıklarını belirterek belediyenin projesi olan Halkın Bakalı’ndan 300 TL çek verileceğini dile getirdi.

Başkan Saral şöyle devam etti:

"Anlaşma sağlanan rakamlar ile ilgili bilgiler verdi. Saral, "2.5-3 aydan beri mücadele gösterip birlikte olduk. Tarihe geçecek TİS sürecini birlikte tamamladık. Bu daha başlangıç açıklamaya devam. Bu ön açıklama Tunç Başkanımızı ve müdürlüklerimizi ile önümüzdeki günlerde belediye önünde toplu bir kitlesel TİS tapacak. Ayni yardımlar konusunda burada mutabakata varmıştık,  bunu bin 752 TL'lik sosyal yardımlarımızı bir bütün haline getirdik.  Yüzde 105 zam lie 3605 TL seviyesine getirdik. Yerelden kalkınma projesi ile, emekçiyi kalkındırma projesi ile aylık 300 TL Halkın Bakkalı'ndan alım durumuna getirdik.  Rapor teşviklerimiz vardı, bunlar aylık olsun dedik. 8-5 'De çalışanlar arkadaşlarımız rapor almazlarsa 2 yevmiye, dğer vardiyada çalışan arkadaşlarımız 3 yevmiye. Cumartesi günleri ise artık bayram olarak geçecek ve çift yevmiye olacak.  Genel zammı 15 ile başladık ve yavaş yavaş arttırdık. En son getirdiğimiz nokta ise yüzde 21.20 seviyesine getirmiş bulunuyoruz.  Yevmiyelerimiz 137 TL'den 172'ye getirildi. Tunç başkan geldiğinden beri eşit işe eşit üret demişti.  4 Kasım'da İZELMAN önünde yaptığımız basın açıklamasında ısrarla istediğiniz baka promosyonu bundan sonra sendika üyelerinin alnın akıyla hakkıdır.  Yaptığımız toplantılarda ne dediysek bugünde onu hayata geçirdik.  Bizler TİS taslağı oluştururken, eşit işe eşit ücret yaratılım dedik. TİS süreci bitenler protokolle 6 yıldan 5 yıla dayatanlar ve işçiye sürpriz diye sunanlar, biz basın yolu ile konuşmayız. Biz DİSK ve Genel-İş olarak örgütlü gücümüzle örgütümüze bakarak konuşuruz. Hodri meydan dediniz, bizde hodri meydan dedik. Bize hodri diye Belediye-İş sendikası üyelerine diyoruz, geçiremediğiniz maddeyi protokol adı altında çözmeye çalışıyorsunuz. Bunun üzerinden kaç pazar geçti? TİS sürecinde bize teklif edilenleri kendilerine teklif edilmiş gibi sunanlara hodri meydan diyoruz. Açık mikrofon ile işçiyi satanlara hodri meydan diyoruz.”

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, TİS’ten sonra İzmirlilere, daha çok hizmet vereceklerini belirterek “ Bugüne kadar ele ele kol kola omuz omuza çalıştık. Bu TİS ten sonra daha çok emek harcamak zorundayız. Bu elimizdeki kıt kaynakçalarla başkanımızın talimatlıya yapmış olduğumuz sözleşeme Türkiye deki en yüksek zamdır. Bugünden sonra daha çok emek  harcamak ve İzmirli hemşerilerimize daha çok hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

“HODRİ MEYDAN”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Belediye-İş Sendikasına 'hodri meydan' diyerek, “Biz kimsenin kuyrukçuluğunu yapmıyoruz. Yapanların da sendikal anlayışı diyoruz.. Bize hodri meydan diyen belediye iş sendikası 1,2,3 nolu şubelerine söylüyoruz; Biten toplu sözleşmenizde geçiremediğiniz maddeyi protokol adı altında hala daha çözmeye çalışıyorsunuz. İmzalayacağınız protokolün üzerinden kaç pazartesi geçti soruyoruz şimdi buradan; Protokol nerede?Toplu sözleşme masasında bizlere teklif edileni kendilerine teklif edilmiş gibi yapanlar nerede? Aralığın ikinci haftasında altı yıllık eksik çalışmayı beş yıla düşürdük diye sürpriz olarak sunanlara hodri meydan Açık mikrofonu ile işçilere satanlara hodri meydan Kıdem tazminatımıza saldıranlara karşı kırmızı çizgisi pembeye dönenlere karşı hodri meydan. Alanda mücadelede olmayanlara hodri meydan. 1 Mayıs’ta alanlarda olmayıp ofislerinde kalanlara hodri meydan. 12 Eylül 1980 askeri cunta Disk’in kapısına kilit vururken üyelerini zorla Türk-işe üye yapanlara; tam 40 yıl sonra onurlu bir mücadele ile üye sayısını geçtiğimiz sarı sendikaya hodri meydan İşçinin önünde değil kapalı kapılar arkasında pazarlık yapanlara hodri meydan. Siz karikatür çizersiniz biz gerçekleştiririz Siz hayal edersiniz biz noktayı koyarız. Siz peşimizden gelirsiniz. Biz yaptık siz de yapın biz görelim hodri meydan” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.