Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İptal edilen Rock Festivali’ne İzmir’den talip çıktı

İptal edilen Rock Festivali’ne İzmir’den talip çıktı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yedincisi düzenlenecek olan Zeytinli Rock Festivali'ne bu yıl kaymakamlık tarafından “kamu güvenliği” gerekçesiyle izin verilmemesine İzmir'den tepki geldi. Kararın kabul edilemez olduğunu ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Biz, bu festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2022 - 11:24

EGEPOSTASI- Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 2014 yılından bu yana her yıl onlarca sanatçının sahne aldığı ve binlerce müzikseveri ağırlayan, bu yıl 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Zeytinli Rock Festivali'ne bu yıl kaymakamlık tarafından izin vermedi

Kaymakamlık, iptale çevreden gelen şikayetleri gerekçe göstermiş ve “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Duman, Mor ve Ötesi, Athena, Sertab Erener, Manga, Cem Adrian, Selda Bağcan, Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Ceza ve Gökhan Türkmen’in de olduğu 70 sanatçının konser vereceği duyurulan, ancak izin alınamayan festivale İzmir'den talip çıktı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, festivale talip olduklarını ve Seferihisar’da gerçekleştirmek istediklerini açıkladı.

Festivalin iptaline sanatçılar ve vatandaşlardan tepki yağarken Başkan Yetişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, festivalin iptalinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Zeytinli Rock Festivali’nin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz!Gençlerimizi ve rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

"KAYGIYLA İZLİYORUZ"

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Son zamanlarda konserlerin ve etkinliklerin yasaklanmasını kaygıyla izliyoruz. Zeytinli Rock Festivali'nin kamu güvenliği nedeniyle iptal edilmesi kabul edilemez. Bu zamana kadar kamu güvenliğini tehdit etmemiş festival, bundan sonra nasıl edecek? Gerekli izinler alınarak biz, festivali kamunun güvenliğini sağlayacak şekilde yapmaya talibiz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.