Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Büyükşehir'e çağrı: Meslek odalarının görüşleri alınmalı

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Büyükşehir'e çağrı: Meslek odalarının görüşleri alınmalı

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapılması planlanan yeni hizmet binası için 16 kişilik bir danışma kurulu oluşturmasını olumlu karşıladığını belirtti. Öte yandan Ayatar, “Meslek alanlarını ilgilendiren konularda, meslek odalarının da sürece bir şekilde dahil edilmesi ve görüşlerinin alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2021 - 13:33

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim İzmir Depremi’nde hasar gördüğü için boşaltılan ve mecliste yıkım kararı alınan ana hizmet binasının yerine inşa edilecek yeni binanın yapım sürecinin yürütülmesi için danışma kurulu oluşturdu. 16 kişiden oluşan kurul, alanında uzman akademisyenler ve meslek insanlarından oluşuyor.

Konuya ilişkin Ege Postası’na değerlendirmelerde bulunan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, Büyükşehir binasının İzmir için önemli olduğunu belirterek, danışma kurulunun oluşturulmasını olumlu bulduğunu dile getirdi.

“KURULDAKİ İSİMLERİN KONUSUNDA YETKİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Kurulda yer alan isimleri de değerlendiren Ayatar, “Kurulda görev alacak isimlerin tespiti elbette Büyükşehir Belediyesi'nin takdiri. Tüm isimleri tanımıyorum ancak bildiğim isimlerin de konusunda yetkin olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla kurulda odamızın yapı kurulunda görev yapan akademisyen bir üyemiz var. İsimler arasında diğer meslek odalarımızın geçmiş dönem başkanlığını yürüten ve yönetim kurulunda görev almış isimler mevcut” dedi.

“MESLEK ODALARI SÜRECE DAHİL EDİMELİ”

Yeni hizmet binasının yapım sürecine ilişkin meslek odalarını ilgilendirecek bir çağrı da yapan Ayatar, “Meslek alanlarını ilgilendiren konularda, meslek odalarının da sürece bir şekilde dahil edilmesi ve görüşlerinin alınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.