Dolar 32,5587
%0.06
Euro 34,9888
%0.46
Altın 2.420,060
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce’den başkanlık açıklaması: Hedef yerel değil, genel seçimler

İnce’den başkanlık açıklaması: Hedef yerel değil, genel seçimler

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, önümüzdeki genel seçimlerin öneminin altını çizerek, şu an tek hedeflerinin genel seçim olduğunu ve yerel seçimin gündeminde olmadığını söyledi. İnce açıklamasında, ‘’Benim tek hedefim önümüzdeki genel seçimler. Bizim için şu anda başka seçim yoktur. Barış, huzur içerisinde adaleti yakalayabileceğimiz bir Türkiye. İktidarda bir belediye başkanlığı kısmet olur mu bilmiyorum ama şu anda yerel seçim hedefi yok’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2022 - 16:30

EGEPOSTASI- Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Hem kamu, hem büyükşehir ile işbirliği yaptık 

Art arda 3 dönem boyunca başkanlık yapan Mustafa İnce, ‘’2009 yılında belediye başkanı olduğumu süreçte, Güzelbahçe’de bir sıkıntı vardı. Ateşten gömlek giyerek görevi üstlendim. Zor bir süreçti. Evaklarına savcılık tarafından el koyulmuş, bütçesi olmayan bir belediyeydi. Bir çok kamusal yoksundu. Ben yöntemlerimi belirlerken hedeflerimi belirlemiştim. Yaşanılabilir, sakin, teknolojik ve yeşil bir kent. Bu hedeflere inanan ekip arkadaşlarımla birlikte yola çıktığımızda şunun farkına vardık, ‘Güzelbahçe Belediye bütçesi kaynakları yetersiz’ bir belediye. Kamusal kaynaklarından yoksun bir kentti. Bunları değerlendirip; hem kamu ile hem belediyelerle iş birliği yaparak Güzelbahçe’yi koruyarak geliştirebiliriz anlayışı ile yola çıktık’’ ifadelerine yer verdi. 

Binali Yıldırım’a teşekkür 

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Güzelbahçe ziyareti esnasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi kastederek, "Belediye Başkanı'mızdan destek gördük, diğerleri için aynısını söyleyemem" demişti. dedi.

Binali Yıldırım ile arasında geçen diyalogları aktarak Başkan İnce, ‘’ Onun bakanlığı dönemindeydi. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı olarak bölgemizde balıkçılık yapan reisler Binali Yıldırım'ı Güzelbahçe’ye davet ettiler. Siyasi olarak tam referandum dönemiydi. Balıkçılar balıkçı barınağı istedi. O gün Yıldırım’a rica ettik. Balıkçılarımızın önemli sorunu halledilmiş oldu. Güzelbahçe metropol ilçe ama otobanı ücretli kullanıyor dedik ve bakana talimat vermesini istedik, teşekkür ederiz onu da yaptı. Doğal gazın Güzelbahçe’ye gelmesinde katkıları oldu. Ben kamudan alacaklarımı aldım. Büyükşeir Belediyesi’nin desteği sayesinde Kültür Merkezi’ni yaptık’’ dedi. 

Kültür Merkezini 14 ayda bitirdik 

Belediye seçimleri sonrasında  Büyükşehir ile işbirliği içerisinde yapılan Güzelbahçe Kültür Merkezi’nden bahseden Başkan İnce, ‘’İlk stresli dönemi aştıktan sonra 2014 yerel seçimlerine gittiğimizde 2011’den sonra bütün planlarımızı yaptık. Kültür Merkezi, Doğal gaz, Cemevi çalışmalarımızı sürdürdük, çok randımanlı bir çalışma dönemi geçirdik. Kamuya bazı şeylerin gelmesi bürokratik engeller yüzünden çok zaman alıyor.  Projelerin planlama sürecinde finansa ihtiyacınız oluyor. Biz önce Kültür Merkezi’ni  kat karşılığı yapmak istedik ama 200 kişilik konferans salonu kalıyordu ve biz büyükşehir kaynaklarıyla yaptık. Kültür Merkezini 14 ayda bitrmiş olduk’’ ifadelerini kullandı. 

Benim 2024 takvimim yoktur

Önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğin 10 yılı planlarını arşive koymak istediğinği belirten İnce, ‘’2024’teki yerel seçimlere kadar yapılmamış ama bundan sonra yapılabilecek her planı rezerv olarak arşivimize koymak istiyorum.  Görevi devraldığımda Kültür merkezi planları hazırdı. Bende bu planları hazırlayıp raflara koymak istiyorum. Ben gelecek 5-10 yılın planı için alternatif bir hazır dosya bırakmak için çalışıyorum. Benim tek hedefim önümüzdeki genel seçimler. Bizim için şu anda başka seçim yoktur. Barış, huzur içerisinde adaleti yakalayabileceğimiz bir Türkiye. İktidarda bir belediye başkanlığı kısmet olur mu bilmiyorum ama hedefte şu anda yerel seçim hedefi yok. CHP’nin parlamenter sisteme geçiş yolundaki sistem doğrultusunda iktidar olabileceğimiz bir model konusundaki yerel yönetici olarak pğartime görevleri yapmakla kendimi planladım. Genel seçimler bitmediği sürece bu sorunun ya da düşünce için kafamı yormayacağım. İktidar devam ederse belediyelerin ne olacağı ve iktidarın çizdiği gelecek yüzyıl modelinde ne olduğunu bilmiyoruz. İzmir’de 1 ve 2 bölge kalacak mı? İlçeler birleştirilecek mi?  Benim 2024 takvimim yoktur’’ dedi. 

CHP’nin Güzelbahçe’de oyları hiç düşmedi 

Güzelbahçe’de CHP’nin oylarının hiç düşmediğini belirten İnce, ‘’Güzelbahçe’de örgütümüz kapı kapı gaziyorlar. Vatandaşın belediye konsuunda taleplerini de alıp bana iletiyorlar. Bneim tahminim Güzelbahçe’de örgütümüz bir kişiyi bile kaçırmaz. Örgütümüz ve belediyemiz sokakta çalışıyor. Ben siyasete emek vermiş kişilerin her zaman emeklerine saygı duymuş biriyim. Biz siyaset ile uyum halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Güzelbahçe’deki genel durumu yakından takip ediyorlar. Güzelbahçe’de CHP’nin oyları hiç düşmedi, hep ivme yukarı doğru devam ediyor’’ ifadelerine yer verdi. 

Mahir Ünal’a tepki: Cumhuriyet’e dilini uzatanları gördük

AK Partili Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda düzenlenen konferansta, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao'nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı. Mahir Ünal’a tepki gösteren Başkan İnce, ‘’ Cumhuriyet bizim her şeyimiz. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk sayesinde edindiklerimiz ve başta kadınlarımızın edindiği her hak çeşitli vasıtalarla çeşitli kişiler tarafından yıpratılmaya çalışılmış. Cumhuriyeti yıpratmaya çalışanlar gelecek yüz yılda da buna cesaret etmesinler halkımız Atasına ve onun devrimlerine el sürdürtmez. Cumhuriyete dilini uzatanları gördük kendi partilerinden aflarını istediler. Affı suç işleyen insan ister. 10 Kasım için dün akşam itibariyle Güzelbahçe’deki Türk Sanat Müzdiği koromuz ve etkinliklerle Atamızı andık. Bugün de Devrim Seyrek koordinatörlüğünde 4. sünü düzenlediğimiz ‘Gençler Atası için söylüyor’ yarışmamız var. Bizim temel görevimiz sosyal tesisler, yollar yapmaktır. İstihdamı arttırıcı faaliyetleri arttırmak, çöpü toplamak ve imar planları yapmaktır. Bunlar zaten bizim görevlerimizden ama en öenmli görevimiz Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmaktır. Bu düşüncelerimizi gelecek nesillere anlatmaktır.’’ dedi. 

AK Parti 3 Y ile  mücadele dedi, Y’ler büyüdü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Mustafa İnce, ‘’20 yıldır tek başına hükümette olan birisi için yeni yüzyılla ilgili tekrarda bir arayışa girmenin yorulan bir motoru takviyelerle canlandırmaktan ibaret olduğu düşüncesindeyim. Verdiği umutlar inandırıcı değil ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Enflasyon rakamları en çok çalışanı yıpratmakta ve alım gücü düşmekte. Bu kou ile ilgili önerdiği çözümlerden birisi elektirkli bir araba. Kendilerini tebrik ediyorum. Ekonomize çok büyük geliri olacak ve vatandaşın karnını doyuracaktır. Umarım bunlar vatandaşın dertlerini çözen modeller olur. Vatandaş seçimlerde bununla kalmayacaktır. İktidar güçlü bir ekonomi ile bu krizden çıkar. Bu hükümet 3 y ile baş edeceeğini söylemişti, ama bu y’ler bitmedi aksine büyüdü’’ifadelerini kullandı. 

Adaylık Kılıçdaroğlu’nun hakkıdır  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemler yaptığı açıklamalar ve yurtdışı ziyaretleri gündemde yerini korumaya devam ediyor. Konya ilişkin açıklama yapan Başkan İnce, ‘’Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu düzgün bir kişiliktir, iyi bir bürokrattır. Kendisi şaibesiz bir siyasetçidir. Çevresindeki insanların da böyle bir ekip ile kurması da doğal bir hakkıdır. Siyasette tek başımıza hareket etmiyoruz. Bize inanip bize katılacak insanlara çok ihtiyacımız var. Siyasi olarak aynı düşüncede olmasak bile bayrak, Atatürk ve cumhuriyet konusunda birleştiğimiz partilerle önümüzdeki seçimlerde işbirliği yapıyoruz  Önemli gördüğü bazı konularda Genel Başkan olarak bunları söylemesi doğru ve yerindedir. Uyuşturucu ile buluşma yaşı her geçen gün düşüyor. Çocuklarımız tehdit altında. Devletin temel görevi bunu çözmektir. Bir de buna devletin karıştığını iddiası var. İspatlar ortaya çıktığında gerçekten de halkta siyasi iradenin her geöen gün güvenirliğinin azaldığı görülüyor. Her ne kadar Millet İttifakı’nın resmi adayı açıklanmasa da buna birinci hakkı olan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Gelecek Yüzyılı şekillendirecek Cumhurbaşkanı adayı olarak demokratik bir şekilde hazırlıklarını yapıyor. İstersa Batıya isterse doğuya gider.  O daha modern ülkeleri seçti. Bütün siyasiler bunu yapmıştır. bu konuda sadece ülkede değil bütün dünyada çalışma yapmak gerekir. Bu konuda bütün dünya ile barışık halde olmak lazım. Lider olacaksanız bütün dünyanın güvenini telkin etmelisiniz’’ ifadelerine yer verdi. 

Seçim yakın 

6’lı Masa ve seçim konusunda tespitlerde bulunan İnce, ‘’Partimiz bize çeşitli kentlerde çalışma görevi verdi. Ben 9 belediye başkanıyla birlikte Sivas’ta çalıştım. Adaynız kim olacak sorusunu Sivas’ta duymadım. Adayımız belli ve halk bunu özümsemiş durumda. Parlamenter sisteme geçişle ilgili 6’lı masa anlaşmış durumda. 6’lı masanın sonuç bildirgeleri aday açıklamasından sonra birlikte yapılacak. Neyi, nasıl yönetecekleri yönünde her konuda bir çalışma yapılmış durumda. Seçim yakın ve çalışmalar bitirilme aşamasındadır’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.