Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe ilçe bayram coşkusu

İlçe ilçe bayram coşkusu

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü İzmir'in tüm ilçelerinde coşku ile kutlandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2022 - 16:14

EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yılı İzmir’de coşku ile karşılandı. 99’uncu yıl, İzmir’in tüm ilçelerinde birbirinden renkli anlara sahne oldu. 

İşte ilçe ilçe 99’uncu yıl coşkusu;

Bornova’da 99. yıl coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 99’uncu yılı Bornova’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar gündüz Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma töreni ile başladı. Akşam ise Bornova Bayraklı sınırından başlayan ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’na uzanan coşkulu Fener Alayı ile devam etti. Kortej sonrası ise ve ünlü sanatçı Derya Uluğ Bornovalılar için sahne alarak Cumhuriyet coşkusunu doruğa çıkardı. Etkinliğe eşi Ufuk İduğ ile katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Cumhuriyetin 99. Yılı Çiğli’de coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümünü düzenlediği konser, meşaleli yürüyüş, tiyatro gösterimi ve çeşitli sportif etkinlikler ile kutlandı. Binlerce yurttaşın katılım gösterdiği etkinlikler şölen havasında geçti.

Buca'da 29 Ekim coşkusu

Buca Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde görkemli kutlamalara sahne oldu. Buca Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katılan vatandaşlar kentin dört bir yanında bu özel günü coşkuyla kutladılar. 28 Ekim akşamı gerçekleştirilen Gökçe Kırgız konseri öncesi bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bugün bu topraklarda kardeşçe yaşıyorsak bunu Cumhuriyet'e borçluyuz" diye konuştu.

Gültepe'de coşku! Cumhuriyet türkülerle zeybekle kutlandı

Konak Belediyesi’nin kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, en coşkulu kutlamalardan biri Gültepe’de yaşandı. Cumhuriyet Bayramı korteji, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, konser, şiir dinletisi ve zeybek gösterileriyle renklenen etkinlikte konuşan Başkan Batur, “Cumhuriyetin aydınlık yüzü Gültepelileri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her zaman bir arada olmaktan, omuz omuza, dayanışma içinde olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Sandal: Atatürk devrimlerini sonsuza kadar koruyacağız

Cumhuriyet’in 99’ncu yıl dönümünü hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayan Bayraklı Belediyesi, 100. Yılın Şafağında Cumhuriyet Sergisi’ne de ev sahipliği yaptı. Ulu Önder Atatürk’ün az bilinen fotoğraflarının sergilendiği etkinlikte, İzmirli Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş da söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Sandal “Canımız pahasına da olsa, cumhuriyetimizi koruyacağız! Korkmadan, yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Menderes’te coşku dolu 29 Ekim!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Menderes’te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan,  Hepimiz şunun bilincindeyiz ki Atamızın armağan ettiği Cumhuriyet olmasaydı, şu an sömürge ülkelerin kölesiydik. Bu düşünceyle, Cumhuriyet’i bize armağan eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Karşıyaka’da 29 Ekim coşkusu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 99’uncu kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karşıyaka’da da coşku ve gururla kutlanıyor.

Aliağa'da Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 99’uncu yıldönümü Aliağa’da tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Torbalı’da Cumhuriyet coşkuyla kutlandı

Torbalı’da Cumhuriyetin 99. yılı kapsamında kutlamalar coşkuyla başladı. Birbirinden güzel programların düzenlendiği Torbalı’da kutlamalar bu akşam Leman Sam konseri ile sona erecek. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Bayramı Bergama'da coşku ile kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş katıldı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kurtuluş Savaşı’nın Milletimizin Anadolu’da var olma savaşı olduğuna işaret etti. Başkan Koştu, “Cumhuriyet ise yeniden dirilişimizin simgesidir. Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışı ile kurduğumuz, halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla bir kez daha anıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.