Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İktisat Kongresi’nin ilk adımı atıldı! 2023'ten 2123'e...

İktisat Kongresi’nin ilk adımı atıldı! 2023'ten 2123'e...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 100 yılın ardından ilk kez 2023 yılı Şubat ayında İzmir’de yeniden düzenlenecek olan İzmir İktisat Kongresi ön toplantılarının ilki olan “Çiftçi Buluşmasında” konuştu. 8 aylık bir süreç olan İktisat Kongresi’nin tarihi bir değeri olduğunu ifade eden Başkan Soyer, bu süreçte belirlenecek yol haritasının önümüzdeki 100 yıla ışık tutacağını belirtti ve “İzmir bu iki tarihsel olaya ev sahibi yapmanın gururuyla tarihsel bir misyon da yüklenmiştir. 9 sorun biz belirlemiştik. Ancak toplantıda yapılan konuşmalarda ortaya çıktı ki çözüm üretilmesi gereken başka sorunlar var. Yani 8 aylık iktisat kongresi, yeni yüzyılın iktisat kongresi… 2023’ten 2123’e gidecek bir yolda ilk adımı çiftçi kardeşlerimizle atmış olduk” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2022 - 13:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 100 yılın ardından ilk kez 2023 yılı Şubat ayında İzmir’de yeniden düzenlenecek olan İzmir İktisat Kongresi ön toplantılarına “Çiftçi buluşmasıyla” başladı.

“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla düzenlenen toplantıda izlenecek yol haritasının açıklanmasının öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çiftçiler, gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve kooperatiflerin temsilcileriyle bir araya gelerek yaşanan sorunlar üzerine fikir alışverişi yaptı.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, düzenlenecek İktisat Kongresi’nin tarihi bir misyonu olduğuna dikkat çekerken sorunların çözümleri için çiftçilere ve tarım ile hayvancılık sektörü bileşenlerine ödev verdi.

“İZMİR TARİHSEL BİR MİSYON YÜKLENMİŞTİR”

İzmir’in cumhuriyet tarihinde tarihsel bir misyona sahip olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Soyer,  “Toplantıyı açarken de ifade ettim 9 Eylül 1922 ve 29 Ekim 2023… iki tarih arasındaki dilim Türkiye’nin en kritik dönemine tekabül eder. Bir devletin kuruluşu ve kurtuluşu bu kısacık zaman diliminde oluşmuş. Bizim ve İzmir için büyük bir gurudur. İzmir, Türkiye’nin kurtuluşu emek olan 9 Eylül’ün ev sahibidir. İzmir, 29 Ekim 2923’te kurulan cumhuriyetin, daha cumhuriyet kurulmadan önce yapılan İzmir İktisat Kongresinin ev sahibidir Aslında ikisi de Türkiye demektir. Özetle… İzmir bu iki tarihsel olaya ev sahibi yapmanın gururuyla tarihsel bir misyon da yüklenmiştir” dedi.

“BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARA IŞIK TUTACAK”

İktisat Kongresi’nin 8 aya yayılacak bir süreç olduğunu belirten Başkan Soyer, var olan sorunların yanında yeni sorunların da dile getirildiğini ifade etti ve “100. yıl insanlığın ve ülkelerin tarihinde uzunca bir zamana tekabül eder. 100 yıl, bir sonraki yüzyılın başladığı tarihsel bir süreçtir. Biz İBB olarak uzunca bir süredir iktisat kongresinin hazırlıklarını yapmak için çalıştık. Bugün iktisat kongresinin 8 aya yayılan süresinin ilk adımını çiftçilerle birlikte atmış olduk. Burada, 9 sorun biz belirlemiştik. Ancak toplantıda yapılan konuşmalarda ortaya çıktı ki çözüm üretilmesi gereken başka sorunlar var. Toplantıya katılan herkesten sorunların çözümü için öneriler bekliyoruz. Öyle olsun ki bunun sonunda geleceğe bırakacağımız kitabımız, videolarımız be belgesellerimiz bizden sonraki kuşaklara ışık tutsun” diye konuştu.

“2023’TEN 2123’E GİDECEK BİR YOLDA İLK ADIMI ATTIK”

İzmir’in tarihi bir sorumluluğu yüklendiğinin altını çizen Soyer, ortaya çıkacak yol haritasının önümüzdeki 100 yıla ışık tutacağını belirtti ve şunları söyledi; “Özetle çok heyecanlıyız. Buradaki herkes tarihsel sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğini ifade etti. İzmir Türkiye’ye bu tarihsel sorumluluğu yerine getirecek. Geleceği aydınlatacak iktisat politikalarının şekillenmesinde sizlerin payı çok yüksek olacak. Sizlerden ricam Eylül ayında tekrar bir araya gelene kadar ortaya çıkan soruların cevaplarını bulmak istiyoruz. Bunun ardından Ekim’de yapacağız nihai toplantıya gideceğiz. Yani 8 aylık iktisat kongresi, yeni yüzyılın iktisat kongresi… 2023’ten 2123’e gidecek bir yolda ilk adımı çiftçi kardeşlerimizle atmış olduk.”

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

İzmir İktisat Kongresi'ni ve ön buluşmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediye tarafından kurulan İzmir Planlama Ajansı (İZPA) düzenleyecek. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ortak aklın önemini vurgulayarak yola çıkıyor. Kongre, üç farklı aşamadan oluşuyor. İlk iki aşama olan paydaşlarla buluşma bugün başladı.

Paydaş buluşmaları tüccar ve sanayici temsilcileriyle devam edecek. Kasım 2022 ve Ocak 2023 tarihleri arasında ise Uzman Buluşmaları düzenlenecek. Bu ikinci safhada her bir başlığın dünyaca bilinen uzmanları, ilk aşamada ortaya çıkan paydaş görüşlerini değerlendirecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.