Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhale süreci tamam: Büyükşehir binasının yıkımı o firmaya emanet

İhale süreci tamam: Büyükşehir binasının yıkımı o firmaya emanet

Uzun süredir kentte tartışmalara neden olan ve odalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getiren “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası hurda karşılığı yıkım işi” ihalesi tamamlandı. Yıkım işi ihalesini kazanan firma 19 milyon lira teklifle Nermanoğlu Hafriyat oldu. İhalenin ardından konuşan Nermanoğlu Hafriyat kurucususu Nursel Nermanoğlu, yıkım işini yasal süreçten 10 gün önce bitirmeyi hedeflediklerini söyledi ve “Keşke yıkılmasa, çok güzel bir yapı ancak gelinen noktada mecburen yıkacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.04.2022 - 15:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının yıkım işi ihalesi tamamlandı. Kültürpark 3 No’lu Hol’de gerçekleştirilen ihalenin, komisyon başkanlığını ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe yaptı.

Geçtiğimiz hafta ilk etabı yapılan ve ihale komisyonunca kapalı zarfta tekliflerin alındığı ihalenin kazananı bugün gerçekleştirilen son aşamayla belli oldu.

2 FİRMA ELENDİ

Geçtiğimiz hafta 13 firmanın teklif verdiği ihalede 2 firma yıkım işi için gereken yeterliliğe sahip olmadığı gerekçesiyle ihaleden elendi.

KAZANAN BELLİ OLDU

İhalenin ikinci oturumunda, ilk oturumunda kapalı zarfta verilen teklifler açıldı ve en yüksek teklifi veren 3 firma arasında açık artırma yapıldı. Son üçe kalan firmalar ise; Yılmazlar Hurdacılık Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş., Dağoğlu Enerji Elektrik Nakliye Taah. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. , Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş. oldu.

Açık artırmada yıkım işi ihalesini kazanan firma ise 19 milyon lira teklif veren Nermanoğlu Hafriyat oldu. Firma, Buca Cezaevi yıkım ihalesini de kazanmıştı.

Firma, gerekli raporların değerlendirilmesi ve yer tesliminin yapılmasının ardından yıkım çalışmaları 90 günde tamamlanacak.

“KEŞKE YIKILMASAYDI AMA…”

İhalenin ardından konuşan ihaleyi kazanan firma olan Nermanoğlu Hafriyat’ın kurucusu ve sahibi Nursel Nermanoğlu, "Biz yıkım işini bize verilen yasal süreden 10-15 gün erken bitirmeyi planlıyoruz" dedi. Yapının önemine vurgu yapan Nermanoğlu, "Bizim duygularımız tabii ki keşke yıkılmasa, çok güzel bir yapı ancak gelinen noktada mecburen yıkacağız" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Depremin ardından bina tahliye edilirken simge yapının yıkılmasının gündeme gelmiş odalar, binanın tarihi değerleri de gözetilerek yıkılmaması güçlendirilmesi önerisinde bulunurken binanın deprem güvenliğinin ve güçlendirilmeye uygunluğunun ve depremi sonrası yapılan gözlemler ışığında değerlendirilmesi için bir inceleme yapılmıştı. İncelemenin ardından binanın güçlendirmeye uygun olmadığı söylenmiş ve yıkılması kararı alınmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise binanın akıbetine ilişkin kesin konuşmuş ve “Yıkılacak” demişti.

SOYER “YIKILACAK” DEMİŞTİ VE İHALE USULÜ BELİRLENMİŞTİ

Karara karşı çıkan TMMOB’ye bağlı odalar yıkıma karşı çıkarak Anıtlar Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. Kurul’dan  olumlu sonuç çıkmamasının ardından karar Üst Kurul’a taşınmıştı.

Öte yandan; geçtiğimiz günlerde Üst Kurul kararı da açıklanmış ve binanın yıkılması yönünde “olumlu” görüş belirtildiği ifade edilmişti.

MALİYETLER USULÜ DEĞİŞTİRDİ

Binanın yıkımına ilişkin daha önce bir kez ihale ilanı verilmiş ve ilanda ihalenin “açık teklif usulü” olacağı söylenmişti. Ancak daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Encümeni, artan maliyetler nedeniyle ihalenin “kapalı teklif usulü” yapılacağını duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.