Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF'de pandemiye rağmen eğlence

İEF'de pandemiye rağmen eğlence

Sağlık önlemleriyle 4 Eylül’de Kültürpark’ta kapılarını açan 89. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Maske, mesafe ve temizliğin ön planda olduğu 89. İEF, bünyesinde gerçekleşen konserlerde Ozbi ile Gülce Duru ve Gazapizm’i konuk etti. Sevilen şarkılarıyla Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nu coşturan şarkıcılara, sevenleri de hep bir ağızdan eşlik etti. Akdeniz temasıyla düzenlenen 89.İEF’de; Akdeniz müzikleri, lezzetleri de fuar misafirleriyle buluşmaya devam ediyor. Sokak gösterileri, sinema gösterimleri ile çeşitli etkinliklerin de yer aldığı İEF, 8 Eylül’e kadar eğlendirmeye devam edecek.

  • Ege Postası
  • 06.09.2020 - 16:51

T.C. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Kültürpark’ta organize edilen 89. İEF, pandemi kurallarına uygun olarak düzenleniyor. Fuar; konserleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, herkese hitap edecek etkinlikleri ve sokak sahneleriyle ziyaretçilerine dolu dolu beş gün yaşatacak. Açık alan fuar düzenlenme kurallarına uygun olarak düzenlenen 89. İEF’de Lozan Kapısı girişinden itibaren sınırlı sayıda stant kuruldu. Belediye hizmetleri, eğitim, gıda, hediyelik eşya gibi ürün çeşitliliğinin yer aldığı İEF, 8 Eylül’e kadar devam edecek. Fuara girişler ise ücretsiz.    

İEF’de coşku dolu konserler

89. İEF’de etkinlikler, sağlık ön planda tutularak gerçekleşiyor. Bu yıl Çim Konserleri, pandemi önlemleri kapsamında düzenlenemezken; Atatürk Açıkhava Tiyatrosu konserlere ev sahipliği yapıyor. İzmir Senfoni Orkestrası ile Mor ve Ötesi ile başlayan konserlerin ikinci gününde, sahnede ilk olarak rap müziğin sevilen isimlerinden Ozbi vardı. Hayranlarının şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etmesiyle coşkunun tavan yaptığı konserde Ozbi’ye Gülce Duru da eşlik etti. Sevilen şarkılarını beraber seslendiren ikili, alkışlarla sahneden ayrıldı.

Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nun bir diğer misafiri de İzmirli rapçi Gazapizm oldu. Sahneden hayranlarıyla sık sık sohbet eden Gazapizm, İzmir’i çok sevdiğini ve İzmir’de sahneye çıktığında kendini rahat hissettiğini söyledi. Gecenin Sabahı, Çöplük, Dayan, Heyecanı Yok, Unutulacak Dünler gibi sevilen şarkılarını seslendiren Gazapizm’e hayranları da telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti. 

Konserler devam ediyor

6 Eylül Pazar akşamı (bugün) Açıkhava sahnesi ısınacak ve hayranları Anadolu Ateşi’ni izleme fırsatı yakalayacak. 7 Eylül akşamı; Ufuk Beydemir ve Buray sevilen şarkılarını seslendirecek. Kapanışı ise 8 Eylül’de klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ile Halil Sezai yapacak. Konserler öncesinde alanın temizliği yapılacak, konser sırasında ise dinleyicilerin oturma düzeni sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılacak. 2.750 kişilik Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’na 1.435 kişi alınarak sosyal mesafe korunacak.

Hem göze, hem kulağa hem de damaklara

Kaskatlı Havuz Sahnesi’nde el, kol, mimik ve beden hareketleri kullanılarak gerçekleştirilen “Pandomim Gösterisi” ve Lozan Kapı Sahnesi’nde “Palyaço Gösterisi”, fuar misafirleri tarafından ilgiyle takip edildi. İEF’de Akdeniz müzikleri de unutulmadı. Akdeniz’in geniş yelpazesinde yer alan halkların yerel ve etnik müziklerini yapan “Grup Rampapa”, çaldığı Balkan, Roman ve Türkçe parçalardan oluşan repertuvarlarıyla izleyenleri coşturdu. Klasik Batı Müziği ve Akdeniz Temalı repertuarıyla ile “Grup Tapir” ise Lozan Kapı Sahnesi’nde de izleyenleri ile buluştu. İspanya, Fas, İtalya ve Türkiye’ye has lezzetlerin özel sunumlarla tanıtıldığı “Akdeniz Lezzetleri” alanı;  gösterişli sunumları, yöreye özgü lezzet sohbetleri ve özel ikramlarıyla fuar ziyaretçilerinin en çok vakit geçirdiği alanlardan biri oldu.

İEF ‘de Sinema

İEF’de Sinema etkinliğinin ilk gösterimi, Uzun Havuz’da gerçekleşen Küçük Şeyler filmi ile başladı. Film öncesinde ise, sinema yazarı Vecdi Sayar moderatörlüğünde, filmin yönetmeni Kıvanç Sezer ve oyuncu Başak Özcan’ın katılımıyla söyleşi gerçekleşti.

“Sağlıklı” İEF

Sağlık önlemlerinin ön planda tutulduğu Fuarda, konukların sağlıklı beş gün geçirmesi için tüm önemler alındı. Fuara gelecek misafirlere, İEF için özel tasarlanan maskeler ve dezenfektan dağıtılıyor. İEF misafirleri, ateşleri ölçüldükten sonra içeriye giriş yapabiliyor. Girişler ayrıca, metrekare standartlarına uygun ve kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor.  Maske ile gezmenin zorunlu olduğu Kültürpark’ta, sosyal mesafe ve temizliğe de dikkat edilmesi sağlanıyor. Kültürpark’ın tamamına uyarılar yerleştirilirken, önlemler kapsamında kapalı holler bu yıl kullanılmıyor. Fuara; Lozan, Montrö, Basmane, Cumhuriyet ve 26 Ağustos olmak üzere beş kapıdan giriş ve çıkış yapılabiliyor. 89. İzmir Enternasyonal Fuarı, 12.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.