Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Huzurevi polemiği tam gaz: Tugay’dan 'şov yapmayın' çıkışı

Huzurevi polemiği tam gaz: Tugay’dan 'şov yapmayın' çıkışı

Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi yine gergin anlara sahne oldu. Mülkiyeti belediyede olan ve deprem riski dolayısıyla boşaltılan huzurevinin bakanlığa devri için gelen önerge sonrası AK Parti grubu ve Karşıyaka Belediye Başkanı ve Cemil Tugay arasında sözlü tartışma yaşandı. Tugay açıklamasında, ‘’ Burası sosyal medyanın şov meydanı değil, burası Karşıyaka Belediye Meclisi. Burada şov yapmanız değil, sorun çözmeniz gerekiyor’’ ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2022 - 19:24

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi  Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. 

Mülkiyeti belediyede olan ve deprem riski dolayısıyla boşaltılan huzurevinin bakanlığa devri için meclise satış önergesi getirilmiş ve önerge ilk oturumda komisyonlara gönderilmişti. Komisyonlardan gelen önerge, ilk oturumda olduğu gibi ikinci oturumda da  AK Parti ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında gerginlik yarattı. 

Önergenin mecliste okunmasını isteyen AK Parti meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, ‘’Raporun okunması ve meclis üyelerinin düştüğü şerhlerin okunmasını talep ediyoruz. Bu oylamaya sunacağınız bir konu değil. Ben komisyon üyesiyim. CHP’li  meclis üyesi arkadaşları da rahatsız eden komisyon raporunu okumadınız ben bilgi vereyim. CHP’li 2 arkadaşımız şerh koyudular. Şerhlerinde, ‘şehrimiz ve kentimiz için prestij olan taşınmazların satışına karşıyız’ dediler. Demekki CHP’li arkadaşların içinde de ilçesine sahip çıkmak isteyen arkadaşlarımız var. Sizin almış olduğunuz satış kararına karşı çıkacak arkadaşlarımız varmış. Raporu okutmamanız ayrı bir konu’’ dedi. 

Tugay: Burası sosyal medyanın şov meydanı değil 

AK Partili Baran’ın konuşmasına tepki gösteren Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, ‘’Şova dönüştürmeye gerek yok. Saygısızca davranıyorsunuz. Basına malzeme etmeye çalışıyorsunuz. Sizin servis ettiğiniz gazeteleri biliyorum. Samimiyeti olan insan bugün hükümetinizin sattığı yerleri de söyler. Özel mülkiyete belediye hizmeti alanını satmaya çalışanlarla ilgili de bir şeyler söyler. Benimle samimiyet yarışına giremezsiniz. Biraz saygı, biraz edep, biraz yapılan işin anlamı ile ilgili konuşun. Biz burada bu kararı neden aldığımızı gayet iyi biliyorsunuz. Bakanlığa burayı devredebilmemiz için bu kararı almamız lazım. Başka bir şey yapmayacağımızı burada beyan ettiğim halde siyasi kariyeriniz için şuan şov yapmaya çalışıyorsunuz. Buradaki her türlü paylaşımınızı video yapıp, sosyal medya hesaplarınızda yayınlıyorsunuz. İnsanların sizi çok özel biri gibi görmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Biz bu satışı bakanlığa burayı devretmek için yapıyoruz. Bakanlığın zaten kullanımında olan bir yeri, onlarla görüşerek bir eylem çerçevesinde yapıyoruz. Birisinin siyasi şov konusu yapmasını hiçbir şekilde hak etmeyen bir durum. Burası sosyal medyanın şov meydanı değil, burası Karşıyaka Belediye Meclisi. Burada şov yapmamanız değil, sorun çözmeniz gerekiyor’’ ifadelerine yer verdi. 

Baran: Karşıyaka Belediyesi’nin değerli taşınmazlarını sattırmayacağız

Huzurevi’nin satışını onaylamadıklarını bir kere daha belirten AK Partili Baran, ‘’Süreci izleyeceğiz, kimin samimi olmadığına süreç karar verecek. Sözümü defalarca kestiniz. Ben Karşıyaka Belediyesi’nin meclis üyesiyim. Ne yaptığımı siz çok iyi biliyorsunuz. Burada Karşıyaka Belediyesi’nin gündemi ile alakalı konuşuyorum. Şov yapmak gibi bir derdim yok. Şu kadar söyleyeyim madem şov diyorsunuz o zaman şov yapayım. Karşıyaka Belediyesi’nin değerli taşınmazlarını sattırmayacağız’’ dedi. 

Tugay: Siz önce Karşıyaka’nın mallarını TOKİ’ye sattırmayın

Baran’ın açıklamalarının ardından açıklama yapan Cemil Tugay, ‘’Siz önce Karşıyaka’nın mallarını TOKİ’ye sattırmayın, ondan sonra konuşun. Bugün satışa çıkarılan rekreasyon alanlarının hesabını verin. Spor alanlarının, belediye hizmet alanlarını satmanın açıklamasını yapın. Biz Karşıyaka’yı koruruz, sizin korunmasına ihtiyacı yok. Siz istasyon binasını kültürel tesis olarak vermekten bile acizsiniz’’ dedi. 

AK Partili Öztürk’ten belediye çalışanları ödeneklerini alamıyor iddiası 

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, ‘’ Bu konuda sizin ağzınızdan çıkacak lafları duymaya muhtaç belediye çalışanları var. çok telefon aldım. Lütfen doğru değilse söyleyin. Kent A.Ş’de çalışan arkadaşlar, 2021 yılından 2 tane ikramiye ödenmemiş. 2022 Mart ayında yapılan sözleşmelerden geri ödeneklerinin ve bir ikramiyelerinin alınmadığı, Eylül ayında maaşların 4 taksitle ödendiği, Ekim ayında 2 taksitle ödendiği gibi bilgiler geldi. Hatta bunun dışında başka şeyler de var ama onları muhtemel görmediğim için burada dillendirmek istemiyorum. Bu konuyu açma amacım kesinlikle polemik yaratmak değil. Tek gayem orada çalışan insanlar ve onların yakınları. Bu konu bizlere kadar geldiyse orada bir rahatsızlığın olduğu malum. Yerel basına da yansıdı. Eğer bu doğruysa ne gibi önlemler alınacak? Neler yapmamız lazım ve nasıl bir ödeme planı içerisinde bu insanların alacaklarını ödemeyi düşünüyoruz? Kamuoyunu bilgilendirirseniz seviniriz.’’ dedi.

Amacı kasıtlı ve niyeti kötü...

Öztürk’ün iddialarına sert bir dille yanıt veren Cemil Tugay, ‘’Olayın enini boyunu bilmeden size söylenmiş 3-5 cümle ile güya çalışanların hakkını savunuyor gibi konuşuyorsunuz. Çok daha eskilerden başlayarak ay ay diğer belediyelerle de karşılaştırarak baktığımızda Karşıyaka Belediyesi’nin çalışanlarına ödediği ücretin iyi seviyede olduğu ve haklarını zamanında ödemek için azami gayret içerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu da ahlak sahibi bütün belediye çalışanları arkadaşlarımız gayet iyi biliyorlar. Türkiye’nin en yüksek ikinci sosyal denge tazminatını ödeyen belediye Karşıyaka Belediyesi’dir. Arkadaşlarımızın alacağı yok. Bahsettiğiniz ikramiyeler geçmiş yıllarda senelerin birikmiş ikramiyelerini biz erittik. Burada konuşulacak şey değil. Yaratılan ekonomik kriz ortamında, kamu kurumlarının özellikle belediyelerin bilinçli olarak sıkıntıya sokulduğu ortamda, bunu size bu şekilde aktarana yazıklar olsun diyebileceğim kadar önemsiz miktarlar. Abartılmış, çok büyütülmüş, amacı kasıtlı ve niyeti kötü, yarım yamalak iletilmiş bir bilgi’’ dedi. 

Tugay: Biz mucize mi yaratacağız

Ülkenin içinde olduğu derin ekonomik krizin etkilerinden bahseden ve İller Bankası’na tepki gösteren Başkan Tugay, ‘’Türkiye’de yaşıyoruz. Karşıyaka ayrı bir devlet değil. Dışarıda enflasyon varken bize bütçemize 20 -25 oranında İller Bankası’ndan para gelirken mucize mi yaratmamızı bekliyorsunuz. Bana burada hikaye anlatıyorsunuz. Samimiyetle Karşıyaka’ya hizmet etmek istiyorsanız bakanlığa buranın devrinin engellenmesi ile ilgili imza atmayacaksınız. Karşıyaka Belediyesi’nin sorununu çözmek için imza atacaksınız. Amacınız Karşıyakalıların hizmet almasını sağlamak değil, belediyenin iş yapmasını engellemek. Maaş ödemelerinden şikayetçisiniz o maaş ödemelerinin sağlanması için bize kaynak lazım. Kaynağı oluşturmakla ilgili bir çözümünüz var mı yok. Oturduğunuz yerden onu engelle, bunu engelle, o da olmasın, bu da olmasın. Biz mucize mi yaratacağız’’ dedi. 

Tugay: Türk halkı cevabını verecek 

AK Partili belediyelere ve hükümeti eleştiren Cemil Tugay, ‘’Malını satmayan belediye mi var? Sizin kendi belediyeleriniz neleri satıyor. Hükümetiniz neleri satıyor. Biz bunu bakanlığa devretmek üzerine bu kararı alıyoruz. Sizin olayı çarpıtma ve yanlış algı oluşturma çabanız korkunç bir şey. 7 ay sonra kimin ne yapacağını göreceğiz. Türk halkı kendisine bu zulmü yapan, bu işsizliği, bu hayat pahalılığını yaşatanlara cevabını verecek. O zaman görüşeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.