Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hızal’dan Soyer’in ‘Buca Cezaevi’ çağrısına ‘Millet Bahçeli’ yanıt

Hızal’dan Soyer’in ‘Buca Cezaevi’ çağrısına ‘Millet Bahçeli’ yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Cezaevi için hükümet yetkililerine yaptığı “Betonlaşma istemiyoruz” çağrısına Bergama’da yapılması planlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yargıya taşıdığı Millet Bahçesi projesini hatırlattı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyorum: Bergama Millet Bahçesi projesine engel olmaktan vazgeçin” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.03.2022 - 18:16

EGEPOSTASI- Adalet Bakanlığı tarafından yılı kasım ayında tamamen boşaltılan Buca Cezaevine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Cezaevinin boşaltılmasının artından başlayan alanın nasıl değerlendirileceği tartışmaları yıkım ihalesinin sonuçlanmasıyla yeniden gündeme geldi. 

Alanın projelendirilmesine ilişkin bakanlık ve belediye düzeyinde çalışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bölgede betonlaşma istemediklerini belirtmiş ve yetkililere seslenerek, “Yıkımı başlayan Buca Cezaevi arazisi için yetkililere sesleniyorum. Bu eşsiz arazi betona kurban edilmemeli. Buca'nın daha fazla betona değil, yeşil alana ihtiyacı var. Adı ne olursa olsun; Rekreasyon alanı, Park, Millet Bahçesi… Desteklemeye hazırız” demişti.

AK PARTİLİ HIZAL’DAN SOYER’E ‘BERGAMA’ GÖNDERMESİ

Öte yandan; Başkan Soyer’in çağrısına ilk yanıt İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan geldi. 

Hızal, sosyal medya hesabından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yargıya taşıdığı ve Bergama’da yapılması planlanan Millet Bahçesi projesini hatırlattı ve “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyorum: Bergama Millet Bahçesi projesine engel olmaktan vazgeçin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.