Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de 'yurt' polemiği: Hızal ile Özuslu kapıştı

Büyükşehir'de 'yurt' polemiği: Hızal ile Özuslu kapıştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kira ve yurt sıkıntısı çeken üniversite öğrencileri için Bornova ve Buca'da yurt kiraladıklarını duyurması İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu ile AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ı karşı karşıya getirdi. Hızal, Soyer'i "Ücretsiz 90 dakikayı kaldıran Soyer, merak etme, devletimiz öğrenciler için yapılması gerekenleri en hızlı şekilde yapacak. Sayenizde zaten tüm İzmir sokakta" sözleriyle hedef aldı. Özuslu ise Hızal'a "Yirmi yıldır iktidardasınız!Dernekleri, vakıfları ‘kalkındırma’ önceliğinizin hesabını biz ödemeyiz. Yapsaydınız. Gölge etmeyin, biz yaparız" cevabını verdi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2021 - 14:23

EGEPOSTASI -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada artan yurt ve ev kiraları nedeniyle barınma sıkıntısı yaşayan üniversite öğrenciler için Buca ve Bornova’da iki yurt kiraladıklarını duyurmuştu.

Soyer’in açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal tepki gösterdi. Büyükşehir’in toplu ulaşım uygulamaları ile İzmir’in trafik sorunlarına gönderme yapan Hızal, Soyer’e “Sayenizde zaten tüm İzmir sokakta” dedi.

Hızal’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Ücretsiz 90 dakikayı kaldıran Soyer, merak etme, devletimiz öğrenciler için yapılması gerekenleri en hızlı şekilde yapacak. Sayenizde zaten tüm İzmir sokakta. Trafik yüzünden sokakta. Otobüs beklerken sokakta. Evde su olmadığı için sokakta. Sokakların hali ise zaten perişan.”

ÖZUSLU'DAN HIZAL'A JET YANIT

Hızal'ın bu sözlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Özuslu, "Kendinizi ‘devlet’ addetme cesaretini keşke yönetiminizle mağdur ettiğiniz milyonlarca vatandaşımızın yüzüne bakarken de gösterebilseniz. Yirmi yıldır iktidardasınız!Dernekleri, vakıfları ‘kalkındırma’ önceliğinizin hesabını biz ödemeyiz. Yapsaydınız. Gölge etmeyin, biz yaparız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.