Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de gaziler unutulmadı

Güzelbahçe’de gaziler unutulmadı

Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de kanunla 'Müşir' (Mareşal) rütbesi ile 'Gazi' unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Güzelbahçe’de törenle kutlandı. İlk tören Atatürk Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

  • Ege Postası
  • 19.09.2020 - 11:21

Gaziler günü törenine, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ferudun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Siyasi parti başkan ve yöneticileri, Gaziler, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından istiklal marşı ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonunda Kaymakam, Garnizon Komuta ve Belediye Başkanı Mustafa İnce Gazilere çiçek taktim etti. Törenin ardından gazilerle birlikte günün anısına toplu fotoğraf çekildi, ardından kahvaltıda bir araya gelindi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 19 Eylül Gaziler Günü’nün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan İnce, “Şehit ve gazilerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir. Aziz milletimiz,  kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce ve kararlılığa sahiptir. Biz Türk milleti olarak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi Atatürk’ün dediği gibi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna gazi olmuş, ve şehit düşmüş tüm vatan evlatlarının karşısında saygı, özlem ve minnetle eğiliyoruz, ruhları şad olsun" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.