Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de 23 Nisan coşkusu

Güzelbahçe’de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıldönümü Güzelbahçe'de törenlerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 23.04.2022 - 12:48

Güzelbahçe Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Güzelbahçe Şehir Stadyumunda resmi tören yapıldı.

Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı bayram töreninde öğrenciler oyun gösterisi yaptı. Şiirler okudu, ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi:

“Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu bir dönemin başlangıcı olarak 23 Nisan 1920, ulus egemenliğine dayanan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulması sürecinde atılan en önemli adımdır. 23 Nisan 1920’de açılan ve devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik rejimimizin temel kurumudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük, eşitlik ve adaletin egemen olabilmesinin ancak ulusal egemenlikle mümkün olabileceğine duyduğu inançla, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününü barışın, sevginin, umudun, kardeşliğin ve aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan etmiştir. Bizlerde bunu yaşatmak ve gelecek kuşaklara bırakmak için tüm benliğimizle çalışacağız. Pandemi koşullarının hüküm sürdüğü dünya ve ülkemizde bayramlarımızı doyasıya kutlayamadık. Bu yıl yenilenen Güzelbahçe Stadyumunda bayramımızı coşkuyla kutladık. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın çocuk bayramı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.