Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe Belediyesi'nden Yelki'de 'rant' iddialarına yalanlama

Güzelbahçe Belediyesi'nden Yelki'de 'rant' iddialarına yalanlama

Güzelbahçe Belediyesi, Başkan Mustafa İnce’nin Yelki Mahallesi'nde zeytin ağaçlarının da bulunduğu 2,5 dönümlük araziyi kat karşılığı müteahhitlere vermek için Ocak ayında meclisten yetki aldığı iddialarını yalanladı. Belediyeden yapılan açıklamada "Bahse konu olan alanlarla ilgili olarak arsalar Güzelbahçe Belediyesi'ne ait olup, önceden plânlara işlenip onanmıştır. Bu konut alanları Go-Kart alanı gibi 'Tarım ve Doğal Karakteri Korunacak Alanlar’ değildir. Mevcut üç arsada da 'Zeytin Ağacı' yoktur.Yerel gazetenin sadece birilerinin 'kendi çıkarları için' yapmaya çalıştığı suni gündemi haber yaparak halkı yanıltıcı yalan bilgiler beyan edilmektedir" denildi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2022 - 10:51

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz yıllarda Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nde bulunan zeytinlik alana yapılmak istenen go-kart pisti projesi uzun süre tartışmalara konu olmuştu. Projeye karşı bölge halkı tarafından yapılan ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile CHP İzmir Milletvekilleri’nin de katıldığı eylemler uzun süre kentin gündeminde yer almıştı. 2020 yılının Aralık ayında Güzelbahçe Belediyesi’nin 1/1000’lik plana karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına açtığı davada, İzmir 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Öte yandan önceki gün yerel bir gazetede Başkan İnce’nin Yelki’de zeytin ağaçlarının da bulunduğu 2,5 dönümlük araziyi kat karşılığı müteahhitlere vermek için Ocak ayında meclisten yetki aldığını iddia eden bir haber yayınlandı.

Söz konusu iddialara Güzelbahçe Belediyesi’nden yanıt gecikmedi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yerel bir medya da çıkan 'Zeytin ağacı bahane arsa rantı şahane' başlıklı haber ile ilgili medya kuruluşuyla iletişime geçilmiş olup haberin yanlış yapıldığı, konuya dâhil olan arsalarla ilgili gerekli bilgi verilmesine rağmen 'tekzip' yazısı yazılmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı ve yalan haber üzerine Güzelbahçe Belediyesi olarak bir açıklama gereği duyduk.

Bahse konu olan alanlarla ilgili olarak arsalar Güzelbahçe Belediyesi'ne ait olup, önceden plânlara işlenip onanmıştır. Bu konut alanları Go-Kart alanı gibi 'Tarım ve Doğal Karakteri Korunacak Alanlar’ değildir. Bahse konu parsellerden 2804 ada 7 parsel (2084 ada 2 ve 3 parseller birleştirilerek oluşmuştur) de metruk bir bina mevcuttur. Ağaç olarak sadece palamut bulunmakta, o ağaçlarında taşınma mevsiminde taşıma işlemi yapılarak başka bir yeşil alana nakli yapılacaktır. Bu alanda 'zeytin ağacı' bulunmamaktadır.

2221 ada 11 parsel de zeytin olmamakla birlikte belediyemizin dikmiş olduğu çalılık türü bitkiler bulunmaktadır. 1860 ada 4 parselde ise çalılık dışında hiçbir şekilde ağaç yoktur. Mevcut üç arsada da 'Zeytin Ağacı' yoktur. Yerel gazetenin sadece birilerinin 'kendi çıkarları için' yapmaya çalıştığı suni gündemi haber yaparak halkı yanıltıcı yalan bilgiler beyan edilmektedir. Güzelbahçe, mavisi ve yeşiliyle İzmir'in en güzel ilçeleri arasındadır. Amaçları farklı olanlarla ‘doğa kazanana kadar’ mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.