Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe Belediyesi'nden 'anıt' iddialarına yanıt: 'Oy birliği' vurgusu

Güzelbahçe Belediyesi'nden 'anıt' iddialarına yanıt: 'Oy birliği' vurgusu

Güzelbahçe Belediyesi, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir'in 'Üç Fidan Anıtı'yla ilgili iddialarına yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada "Sanatçı Sayın Turgut Karaman'ın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de görselinin sponsorluğunu yaptığı ve 'Üç Fidan Anıtı' yapımını da üstlenmesi bizler açısından çok kıymetlidir. 'Üç Fidan Anıtı'  görseli yapımı dışındaki tüm çalışmalar ihale yapılmadan belediye olanaklarıyla tamamlanmıştır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın birlikte kol kola oldukları 'Üç Fidan Anıtı' Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Meclis Üyelerinin Başkanlıktan gelen önergeyi oy birliğiyle meclisten geçirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 09.05.2022 - 09:44

EGEPOSTASI - Güzelbahçe Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ‘68 kuşağı’nın temsilcilerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın isminin verildiği ‘Üç Fidan Anıt Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir ise 6 Mayıs’taki belediye meclis toplantısında anıta ‘Üç Fidan’ isminin verilmesine ilişkin önergeyle ilgili “Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, dilek ve temenniler kısmında nasıl yaptıkları belli olmayan, ismini bile daha önce koyup reklama çıktıkları anıta ‘3 fidan anıtı’ ismi koyulması önergesini usulsüz ve acele oylattırıp meclisten geçirmiştir” iddiasında bulundu. Demir ayrıca "Anıt yapımı meclise neden getirilmedi. İhale yönetmiyle mi, yoksa belediye bütçesinden mi karşıladınız?" sorusunu yöneltti.

Demir’in bu iddialarına Güzelbahçe Belediyesi’nden yanıt gecikmedi. Belediyeden yapılan açıklamada anıtın yapımının Sanatçı Turgut Karaman tarafından üstlendiğine ve anıtın isminin CHP ve AK Partili Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle mecliste kabul edildiğine dikkat çekildi.

Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

Güzelbahçe Belediyesi Mayıs Ayı 1. Birleşiminde Güzelbahçe Çelebi Mahallesi Seferihisar Caddesi ve Şehit Kemal Caddesi kesişim noktasında 2020 yılında Sanatçı Sayın Turgut Karaman'ın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de görselinin sponsorluğunu yaptığı ve 'Üç Fidan Anıtı' yapımını da üstlenmesi bizler açısından çok kıymetlidir. 'Üç Fidan Anıtı'  görseli yapımı dışındaki tüm çalışmalar ihale yapılmadan belediye olanaklarıyla tamamlanmıştır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın birlikte kol kola oldukları 'Üç Fidan Anıtı' Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Meclis Üyelerinin Başkanlıktan gelen önergeyi oy birliğiyle meclisten geçirmiştir. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir'in de meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin yanında olması ve önergeye AK Parti Meclis Üyelerinin evet oyu vermeleri şahsım ve belediye başkanı olarak belediye meclisimizi mutlu etmiştir. 

Şeffaf belediyecilik anlayışımızı, belediye meclis toplantılarını sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayarak göstermekteyiz. Harcamalarımızda bu kadar şeffaftır. Meclis üyelerimizin bizlere soru sormaları ve bu soruları cevaplandırmamız bizlerin asli görevidir ve bunları yapmaktayız. Sponsorlar kullanılarak yapılan, belediye bütçesinden bir harcamanın yapılmadığı ama belediye emekçisiyle yapılan 'Üç Fidan Anıtı' meclisin oy birliğiyle geçmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Partili Belediye Meclis üyelerime oy birliğiyle karar aldıkları için teşekkür ediyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.