Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürbüz’den Sürekli’nin ‘Foça’ çıkışına ‘hayal' yanıtı: Ellerindeki ilçeleri kaybetmesinler de…

Gürbüz’den Sürekli’nin ‘Foça’ çıkışına ‘hayal' yanıtı: Ellerindeki ilçeleri kaybetmesinler de…

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘Yerel seçimde Foça’yı alacağız' açıklamasına yanıt verdi. Sürekli’ye esprili bir dille yanıt veren Gürbüz, “Ben onun oyuna da talibim. İnşallah yaptığımız yatırımlarda bizim emeğimizi de görüyordur. Yani Foça’yı almalarını bıraktım Bergama, Aliağa, Kınık… Önce ellerinde olanları kaybetmesinler. Tabii hayal kurmak iyidir insanı diri tutar” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2022 - 17:11

EGEPOSTASI- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ülke ve kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürbüz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar ve sonrasında yapılan açıklamaları yorumladı.

İzmir kent gündeminde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in olası istifası ve sonrasında il başkanlığı koltuğuna oturacak isme ilişkin fikirlerini paylaşan Başkan Gürbüz ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ‘AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde "Foça’yı alacağız" açıklamasına yanıt verdi.

“ORADAKİ HAVA BİR ŞEYLERİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖSTERDİ”

İmamoğlu hakkında verilen kararda siyasette barış dili mesajı veren Gürbüz, “Bugün baktığınızda hukuken kesin bir karar verilmemişken görevden alınması gereken bir husus hukuken bulunmamaktadır. İnsanların vicdanlarında da bulunmamaktadır. Ben istinaftan döneceğine inanıyorum. Biz geçtiğimiz hafta İzmir örgütü olarak İmamoğlu’na destek için gittik. Artık siyasetin kavgadan dövüşten ibaret olmadığını, toplumun istediği kişilerin hak ettiği yerlerde olmasını temenni ediyorum. Saraçhane’deki etkinlik… Bir birliktelik var her şeyden önce. Orada olay sadece Ekrem İmamoğlu’nun ceza alması olarak görülmemesi lazım. İnsanların kaygıları başka. Bizim yönettiğimiz yerlerde insanlar kendi iradeleriyle oy vermişler. Tabii ki de herkes desteğe gidecek. Bunun vicdani yanı da var. İnsanlar üzülüyor. Sebebi de şu: İnsanlar maddi ferahlık, gelir seviyelerinin yüksek olmasını ve rahat yaşamak istiyorlar. Oradaki kalabalığın bu kadar büyük olmasının bir sebebi de halkın artık kinden uzak, uzlaşıyla çalışma için bir tepkiydi. Bana göre çok güzel bir tepkiydi. Ben olaya şöyle bakıyorum: Bizlerin artık elinden geldiğince bu seçim için neler yapabiliyorsak görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde nasıl ki Saraçhane’de toplandıysak seçimlerde de toplanmalıyız. Benim orada aldığım hava gerçekten bazı şeylerin değiştiği, güçlenerek geldiğimiz ve ilk seçimlerde iktidar olacağımız” dedi.

“MESELEMİZ KARARA İNSANLARIN VERDİĞİ TEPKİ”

İmamoğlu kararının ardından iktidar mensuplarının 6’lı masa üzerinden yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Gürbüz, “Bizim kendi içimizde bir karışıklık yok. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla ya da Genel Başkanımızın CHP’li olmasıyla ilgili değil. İkisi birbirinden çok ayrı konular. Bugünkü meselemiz İmamoğlu hakkında verilen kararla ilgili insanların verdiği tepki. Biz '6’lı Masa'yı konuşmuyoruz. İki ayrı konuyu aynı konuya sokmak demek '6’lı Masa'nın içinde acaba bir sıkıntı olur mu ümidi. Ben '6’lı Masa'da gördüm ki '6’lı Masa'ya gönül veren insanların böyle küçük şeylere takılmadığı ve masadaki tüm liderlerin tek yürek olduğu” diye konuştu. 

“GENEL BAŞKANIN İMAMOĞLUNU RAKİP GÖRMESİ…”

İmamoğlu kararında asıl amacın İstanbul’u almak olduğu yorumlarına da değinen Başkan Gürbüz, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasının istendiği görüşlerine ilişkin ise “İstanbul, 16 milyon kişinin yaşadığı ülkenin en kıymetli yerlerinden biri. Bugüne kadar kimse Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ diye bir şey duymadı. Aksine '6’lı Masa'nın kararına saygı duyulacağı söyleniyor. Amaç gündem yokken gündem çıkarmak. Herhangi bir söylem ya da eylem yokken Genel Başkan, Ekrem İmamoğlu’nu rakip olarak mı görüyor düşüncesi gibi bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ SOYER’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE…”

Başkan Gürbüz, CHP İzmir’de son günlerin en önemli gündem maddelerinden olan İl Başkanı Deniz Yücel’in olası istifası ve sonrasında il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağı ve nasıl seçileceği konusunda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i öncelik olarak işaret etti ve şunları söyledi;

“İl başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Son yıllarda yaşanan salgın, deprem, doğal afetler… Bütün yönetimine teşekkür ediyorum. Talihsiz olaylar da atlatıldı. Sayın Başkanımızın vekillik için istifa etmesi hakkı mıdır? Hakkıdır. Yeni il başkanlığı için… Birlik-beraberliği sağlayacak, uyum içinde çalışacak, genel seçime giderken herkesin talep ettiği ama her şeyden önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın uyum içinde çalışabilecğei biri olması lazım. Eğer Deniz Başkan istifa edecek ve konsensüsle biri gelecekse bu kişinin de Sayın Tunç Soyer’in öncülüğünde uygun bir başkan çıkacağına inanıyorum.  Uzun zamandan beri çalışan bir il yönetimi var. bu anlamda da bu birlikteliği bozacak bir durum olacağını sanmıyorum. CHP’de herhangi bir makamda olmana gerek yok. En büyük onur CHP'nin üyesi olmaktır. Farklı düşünüyorum diyen birinin olduğunu sanmıyorum. 

“KIŞIN 38 BİN YAZIN 200 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”

Pandemi ve ekonomik krizin belediye ve hizmetler noktasındaki etkilerine de değinen Gürbüz, ilçenin kış ve yaz nüfusu arasındaki farklılık ile sebep olduğu zorluklara dikkat çekti.

Gürbüz, “Covid-19 salgını çok zorladı. Ama ben çok şanslıyım. Belediyedeki mesai arkadaşlarım, kimsenin birbirine yaklaşmadığı o dönemde ihtiyaç sahiplerine eczaneden ilaç almaktan, pazar alışverişine, fatura ödemesine kadar hepsinde emek verdi. Herkesin kapılarını kapatıp evine kaçtığı bir dönemde benim mesai arkadaşlarım can siperhane çalıştılar. Foça’da bizim avantajlarımızdan biri de çok katlı evlerin olmaması ya da sitelerin olması ve nüfusun biraz daha yaşlı olmasıydı. Bizim vatandaşlarımız salgınla ne söylenirse yaptılar ve biz o dönemi biraz daha rahat geçirdik.  Bizim gibi küçük ilçelerin aldığı yatırım oranları çok düşük. Biz kışın 38 bin, yazın 200 bin kişiye hizmet ediyoruz. Baktığımızda bugün salgın döneminde ikinci konutları olan vatandaşlarımız 2 yıl boyunca Foça’da kaldı. Bu dönemde 40 ton çöp toplanırken 110 tonlara çıktı, araba 10 km yapıyorsa 200 km yapmaya başladı, mazot 7 liraydı 26 liraları gördü. Elektrik giderleri üçe katlandı. Ama bizim gelirlerimiz artmadı. Sadece CHP’li değil ekonomik olarak bakıldığında her partinin belediye başkanları aynı şeyi yaşıyor. Bizim sanayimiz yok. Bir tane büyük otelimiz var sadece. Yani Foça’nın gelir kaynaklarını artırmak ha deyince olacak iş değil” dedi.

"BUYURSUNLAR DEVMA ETSİN"

CHP’nin Genel Merkez nezdinde tepki gösterdiği, ilçenin Koca Mehmetler Köyü’nde faaliyet gösteren taş ocağına ilişkin başlattıkları yargı süreci hakkında da bilgi veren Gürbüz, “Gerçek anlamda küçük bir köy orası. 150 kişinin yaşadığı kendi yağıyla kavrulan bir köy. Burada yapılacak olan işlem herhangi bir bakanlıktan alınacak kararlarda ve yönetmelikte bir şey var. Açtığın yeri kapatmak zorundasın. 40 metreye yakın falezlerin olduğu ve ağaçların vahşice kesildiği bir alan oluştu. İnsanların taş ocağıyla bir sıkıntısı yok. Sıkıntı olan şey insanların gittiği yola kadar olan bölgeden bile taş çıkarmak istemeleri. Bizim söylediğimiz yönetmeliğe uymaları. Uymadıkları için biz yasal işlemlerimizi başlattık ve davamız devam edecek. Eğer ilerleyen dönemlerde meydana gelecek bir kazanın ya da can kaybının sorumluluğunu alacaklarını taahhüt edebiliyorlarsa buyursunlar devam etsinler” diye koştu.

İKTİDARA ‘SU’ YATIRIMI ÇAĞRISI

İlçeye gerek yerel gerekse merkezi iktidar tarafından yapılan yatırımları da değerlendiren Başkan Gürbüz, “Gerçek anlamda iktidarla alakalı bizim herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim tek sıknıtmız Gediz Havzasından akan suyun bize gelmemesi. Bu yaz bizim birçok köyümüzde yangın oldu. Sadece DSİ değil burada sorumlu. Kuraklık da büyük bir etken. Bilmiyorum ki 50 yıl sonra su kalmayınca ne olacak. Bu anlamda baktığımızda iktidarın Foça’ya yatırım yapması ya da destek olması söz konusu olmalı. Çünkü tarım ya da hayvancılık bittiğinde bundan sadece yerel yönetim değil herkes zarar görecek. Büyükşehir'in verdiği bütün desteklerden Foça ihtiyacı olanı alıyor” ifadelerini kullandı.

“HAYAL KURMAK İNSANI DİRİ TUTAR”

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin ‘Foça’da iktidar olma’ noktasındaki çıkışına da yanıt veren Gürbüz, şunları söyledi;

“Kerem Ali Başkanı severim. Kendisi ilçemde seçmendir. İkameti Yeni Foça'da. Ben onun oyuna da talibim. İnşallah yaptığımız yatırımlarda bizim emeğimizi de görüyordur. Yani Foça’yı almayı bıraktım. Bergama’dır, Aliağa’dır, Kınık’tır… Önce ellerinde olanları kaybetmesinler. Tabii hayal kurmak iyidir insanı diri tutar. Biz 1999 yılından beri Foça’da dalgalanan CHP bayrağını indirmemekte kararlıyız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.