Dolar 32,5531
%0.21
Euro 34,9396
%-0.09
Altın 2.443,410
%0.3
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürbüz davasında yeni perde: Hakim ne kadar verdi?

Gürbüz davasında yeni perde: Hakim ne kadar verdi?

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki silahlı suç örgütü ile birlikte yargılandığı davanın 12. Celsesi bugün görüldü. Başkan Gürbüz’ün katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanıkların ifadeleri alındı. Hakim, duruşmada bir sonraki celseyi işaret etti ve esas hakkında mütalaanın açıklanacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2022 - 13:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün "Silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla Binali Camgöz liderliğindeki silahlı suç örgütü ile birlikte yargılandığı davanın 12. celsesi bugün İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Başkan Gürbüz hakkındaise organize suç örgütüne bağlı olmak ve Foça’da esnaflık yapan İsmail Kılınç’ın bacaklarından vurulması olayında “silahla adam yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla yargılanan Başkan Gürbüz hakkında 1 yıldan 7.5 yıla hapis cezası isteniyordu.
12'si tutuklu 54 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında Başkan Gürbüz, bugün görülen duruşmaya da katılmadı. Gürbüz’ü temsilen , avukatı Soner Akgül, duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, SEGBİS aracılığıyla bağlanan tutuklu sanık E. E. ve tutuksuz sanık A.U'nın ifadeleri alındı.

ESAS TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

Duruşmada, Gürbüz'ün avukatı Akgül, dosyaların ayrılması talebini bu duruşmada da yinelerken Akgül’ün talebi mahkeme heyeti tarafından bir kez daha reddedildi.

Mahkeme başkanı, duruşmada tutuklu sanıkların tutuklu yargılanmasına, Gürbüz’ün de aralarında olduğu tutuksuz sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi.

Öte yandan; mahkeme başkanı davanın yüzde 90 oranında tamamlandığını ifade etti ve bir sonraki duruşmada, esas hakkında mütalaanın açıklanacağını söyledi. 

Duruşma 8 Temmuz 2022 tarihine ertelendi.

BİR AN ÖNCE ADALET İSTİYORLAR

Duruşmada hazır bulunan ve Gürbüz’ün, azmettirici olarak yargılandığı olayda bacağından vurulan ilçede esnafı İsmail Kılınç’ın ise davanın uzamasından mağdur olduğu ve bir an önce davanın sonuçlanarak adaletin yerini bulmasını istediği ifade edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.