Dolar 32,5610
%0.27
Euro 34,6856
%-0.13
Altın 2.490,750
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gruplar tek ses oldu: İzmir’in meclisinde ‘teröre lanet’

Gruplar tek ses oldu: İzmir’in meclisinde ‘teröre lanet’

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis oturumda, bugün Gaziantep’e PKK/YPG terör örgütü tarafından Suriye’nin kuzeyinden yapılan ve 3 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan roket saldırısı kınandı. Oturumda yapılan konuşmalarda terör lanetlendi. 

  • Ege Postası
  • 21.11.2022 - 18:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı 4. Bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Meclis oturumda, bugün Gazantep Karkamış’a PKK/YPG terör örgütü tarafından Suriye’nin kuzeyinden Gaziantep’in Karkamış bölgesine yapılan roket saldırısı kınanırken, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dinledi. Tüm gruplar, ortak bir dille terörü lanetledi.

ÖZUSLU: HAİN SALDIRIYLA ACI İÇİNE DÜŞTÜK

Oturum açılışında konuşan Özuslu, saldırıda hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğun CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni olduğu bilgisini paylaştı ve “Bugün bir hain saldırıyla acı içine düştük. Gaziantep Karkamış’ta PKK’nın havan topu saldırınsa okul bahçesine düşen bir havan mermisi bir vatandaşımızın, bir öğretmenimizin ve 5 yaşındaki Hasan’ımızın canını aldı. Hasan, meclis üyemiz Ulaş Polat ve milletvekilimiz Mahir Polat’ın yeğenidir. Kendilerine baş sağlığı diliyorum. Hasan’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

KÖKKILINÇ: TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

CHP Grup Başkanvekili Nilay Kökkılınç ise; “CHP Grubu olarak terör sebebi ile yaşamını yitirmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör ile mücadele devam edecek. Umarım başarılı olacağız. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz” diye konuştu.

HIZAL: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN SONUNU GETİRECEK OPERASYONLARI YAPACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, terörü lanetlerken “Terörün çirkin yüzünü bir kez daha görmüş olduk. Hepimizin başı sağ olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle sınır ötesinde görev yapan TSK üyelerimizin de Allah Yar ve yardımcısı oldu. Tüm terör örgütlerinin sonunu getirecek operasyonları şanlı ordumuz yapacak” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: TERÖRÜ LANETLİYORUM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, saldırıya ilişkin şunları söyledi; “Ben de Antep’te meydana gelen üzücü olaydan dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Terörün tüm çeşitlerini kınıyor ve lanetliyorum. Silahlı kuvvetlerimize başarılar diliyorum.”

ŞAHİN: BU HAİNLERE GEREKEN DERS VERİLECEKTİR

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise; birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve “Maalesef Antep’e düşen patlayıcı madde neticesinde Ayşenur öğretmen ve küçük hasan şehir edilmiştir. Burada Tğrk askeri operasyonlara devam etmektedir. Büyük Türk milleti ailesinin başı sağ olsun. Allah’ın izniyle Büyük Türk milletinin birliği ve beraberliği ile ordumuzun çalışmaları terörün sonu getirilecektir. Bu hainlere gereken ders verilecektir ve bu saldırılar son bulacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.