Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi Gümrükçü’den manidar paylaşım

Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi Gümrükçü’den manidar paylaşım

İzmir Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi CHP’den aday olmak istediğini açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, seçime günler kala manidar bir paylaşımda bulundu. Gümrükçü, sosyal medya hesabından ‘Belediye ve İl Genel Meclisi Yönetmeliği’ni paylaştı. Gümrükçü’nün paylaşımı parti çevrelerince adaylıktan geri adım atmayacağı şeklinde yorumlanırken, Gümrükçü seçimde aday olmaması halindeyse yeni grup başkanvekilinin seçiminin belediye meclis üyelerinin özgür iradesine bırakılması gerektiğini söylediği de kulislerde konuşuluyor.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 14:08

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi kulisler hareketlendi.

SOYER VE YÜCEL ‘AYDIN’ DEMİŞTİ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün seçime aylar kala CHP Grup Başkanvekilliği için aday olmak istediğini açıklaması, kent gündeminde geniş yer bulmuştu. Gümrükçü’nün açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutumu merak konusu olmuştu. Edinilen bilgilere göre, Soyer’in grup başkanvekilliği için Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Murat Aydın’a destek vereceği ve ilçe belediye başkanlarını da arayarak Aydın’a destek vermelerini istediği ifade edilmişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de görev için Gümrükçü’ye soğuk baktığı ve Murat Aydın’dan yana olduğu öğrenilmişti.

GÜMRÜKÇÜ SOYER’DEN RANDEVU TALEP ETTİ

Adaylık için çalışmalarına devam eden Gümrükçü’nün konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da görüştüğü ve Kılıçdaroğlu’nun da ‘olur’ verdiği kulislerde konuşuluyor. Gümrükçü’nün bunun üzerine Soyer’le görüşmek için randevu talep ettiği, ancak Soyer’in randevu için henüz geri dönüş yapmadığı iddia ediliyor.

GÜMRÜKÇÜ’DEN MANİDAR PAYLAŞIM

Kulislerde hareketlilik sürerken Gümrükçü’den çarpıcı bir hamle geldi. Gümrükçü, sosyal medya hesabından ‘Belediye ve İl Genel Meclisi Yönetmeliği’ni paylaştı.

Öte yandan yine parti kulislerinde Gümrükçü’nün grup başkanvekilliğine aday olmayacaksa ‘demokrasinin işletilmesi’ gerektiğine vurgu yaparak, yeni grup başkanvekilinin belediye meclis üyeleri tarafından özgür iradeleriyle seçilmesi gerektiğini söylediği konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.