Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grup Başkanvekilliği için Soyer devrede

Grup Başkanvekilliği için Soyer devrede

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği seçimleri Nisan ayı meclis oturumunda yapılacak. Seçimlere aylar kala CHP Grup Başkanvekilliği için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün aday olacağını söylemesiyle parti kulisleri hareketlenmişti. Öte yandan; seçimlere günler kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in devreye girdiği ve ilçe belediye başkanlarını arayarak Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Murat Aydın’a başkanvekilliği seçimlerinde destek vermelerini istediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2022 - 13:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği seçimleri, Nisan ayı meclisinde yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün “Adayım” açıklamasıyla gündeme gelen seçimlerde CHP grubunun adayının kim olacağı merak edilirken başkanvekilliği seçimi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in devreye girdiği ifade edildi.

Başkan Soyer’in, ilçe belediye başkanlarını arayarak Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Murat Aydın’a başkanvekilliği seçimlerinde destek vermelerini istediği öğrenildi. 

Soyer‘in yaptığı görüşmelerde belediye başkanlarından destek bulduğu ifade edildi.

GÜMRÜKÇÜ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan aday olup olmayacağı konusu hala merak edilen Çiğli Belediye Başkanı  Gümrükçü’nün ise kulis çalışmalarına devam ettiği ve kendisine yakın olan çalışma arkadaşlarına adaylık için ‘Devam’ dediği belirtildi.

YÜCEL AYDIN’I DESTEKLİYOR

Seçimlerdeki tavrının ne olacağı merak edilen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ise görev için Gümrükçü’ye soğuk baktığı ve Murat Aydın önerisini desteklediği öğrenildi.

AYDIN GÖREVE SICAK BAKIYOR MU?

Adaylık konusunda yorumsuz kaldığını belirtti ve “Zaten şu an bir grup başkan vekilimiz var. Bunu grup başkanı ve meclis başkanı iki başkan ve grup değerlendirir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.