Dolar 32,4736
%0.19
Euro 34,5399
%0.13
Altın 2.473,180
%-0.4
Bist-100 9.516,00
%-1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Menemen’de... Başkanlık için kimler aday olacak'

Gözler Menemen’de... Başkanlık için kimler aday olacak'

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hakkında yürütülen “Zimmet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından gözler Menemen Belediyesi’ne çevrildi. İçişleri Bakanlığı tarafından Aksoy’un geçici olarak görevden uzaklaştırılması sonrası başkanlık için yarış başladı. Edinilen bilgilere göre; Cumhur İttifakı’ndan 3 isim başkanlık için aday adayı olacak. Başkanlık için kesin aday olacak tek ismin ise Genel Merkez tarafından bu 3 isim arasından seçileceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2020 - 12:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta, “Zimmet ve irtikap”, “Belgede sahtecilik” ve “İhaleye fesat karıştırmak” iddialarının da aralarında olduğu toplamda 15 suçtan hakkında gözaltı kararı çıkarılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştı.

Aksoy’un yargılanması sürecinde avukatlar, delilleri toplayıp Aksoy’un savunması üzerine çalışmalarını sürdürürken yasalar gereği İçişleri Bakanlığı’nın uygun görüşü valilik ve kaymakamlık onayı ile Menemen Belediyesi’nde vekaleten başkanlık etme yetkisi Birinci Başkanvekili Mehmet Karabiniş başkanlık etmeye başladı. Belediye meclisini seçime Karabiniş götürecek.

İçişleri Bakanlığı’nın Serdar Aksoy’u görevden uzaklaştırmasının ardından resmi yazısının valiliğe, oradan kaymakamlığa ve kaymakamlıktan da Menemen Belediyesi’ne tebliğ edilmesinin ardından 10 gün içerisinde yeni başkan seçimi için çalışmalara başlanacak.

Aksoy’un yargılanma süreci devam ederken yeni başkanın belirleneceği seçimin ne zaman yapılacağı ve kimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI KİM OLACAK

Başkanlık için Cumhur İttifakı’nın tek aday çıkaracağı öğrenildi. Genel Merkez’in Menemen’i ve yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edildi. Yakın zamanda başkanlık için aday ismin Genel Merkez tarafından belirleneceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Cumhur İttifakı adına başkanlık için aday adayı olan isimler; Hanifi Can, aydın Pehlivan ve Yusuf Demircioğlu oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Aksoy’un görevden uzaklaştırıldığı ya da alındığına ilişkin resmi yazıyı göndermesinin ardından seçim çalışmaları için resmen düğmeye basılacak.

Öte yandan, belediyede bazı işçilerin 4 aydır maaşını alamadığı ve Aksoy’un zamanında iş yaptığı esnafa ücretlerini ödemediği iddia edildi. Esnaf’ın çok mağdur olduğu ve Menemen’de yönetimin el değiştirmesini istediği ifade edildi.

CHP DE TEK ADAY ÇIKARAK

Edinilen bilgilere göre CHP Grubu, grup içerisinden başkanlığa aday olan isimler arasında yapacağı bir seçim ile kendi başkan adayını belirleyecek.

MECLİS'TE ÜYE DAĞILIMI ŞU ŞEKİLDE:

Mecliste 16 üye ile temsil edilen CHP’den, Serdar Aksoy’un istifasının ardından Noyan Özkan da istifa ederek bağımsız olmuştu. 3 İYİ Partili meclis üyesiyle birlikte Millet İttifakı 18 üyeyle temsil ediliyor. 

Öte yandan AK Partili 10, MHP’li 2 olmak üzere Cumhur İttifakı'nın 12 meclis üyesi bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.