Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gökçe ve Acar davasında ikinci perde

Gökçe ve Acar davasında ikinci perde

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra gökçe ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı karşı karşıya getiren Aliağa’daki İstiklal Caddesi’nde Aliağa Belediyesi’nin yol ve kaldırım çalışması yapmasıyla başlayan davanın ikinci duruşması bugün Aliağa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tarafların ifadelerinin dinlenildiği duruşmada, dava 9 Haziran tarihine ertelendi. 

  • Ege Postası
  • 03.03.2021 - 15:35

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra gökçe ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı karşı karşıya getiren Aliağa’daki İstiklal Caddesi’nde Aliağa Belediyesi’nin yol ve kaldırım çalışması yapmasıyla başlayan davanın ikinci duruşması bugün Aliağa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Başkan Acar’ın çalışmanın yapıldığı alana gelerek yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler sonrasında Gökçe’nin şikayetiyle savcılık tarafından iddianame hazırlanmıştı.  İddianamede Acar’ın tehdit ve hakaret suçlarından yargılanması istenmişti.

Genel Sekreter Gökçe ve Acar’ın da bizzat katıldığı durulmada, olaya ilişkin değerlendirmeler yeniden yapıldı.

Genel Sekreter Gökçe, duruşmada verdiği ifadesinde şunları söyledi; “Öncelikli olarak sanıktan şikayetçiyim. Şahsımın, görev ve niteliği kanunda belirtilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın önerisi ile İçişleri Bakanı’nın oluruyla ataması yapılan bir kişiyim. Kanuna göre; kamu hizmetinin yapıldığı yerin ilçe belediye sınırları içerisinde olması o belediyenin o konuda görev yapması bakımından tek başına yeterli bir durum değildir. Zira kanunun atfı ile belediye sınırları içerisinde olup büyükşehir tarafından yerine getirilmesi gereken pek çok hizmet bulunmaktadır.” 
Olay öncesinde birçok kez Aliağa Belediyesi’ne yazı göndererek söz konsuu görevin büyükşehir’e ait olduğunu belirttiklerini söyleyen Gökçe, “Olay günü bu tutanaklara ve bilgilendirme yazılarına binaen söz konusu yerde çalışma yapmak için hukuka uygun bir şekilde yeterli personel sayısıyla olay yerine çalışanlarımız geldi. Sanık tarafından olay günü şahsıma hitaben ‘genel sekreter kim oluyor, sinkaf edeyim, kan dökülür’ şeklindeki söylemler hem etik hem hukuk hem de yürüttüğüm görev itibariyle kabulü mümkün olmayan beyanlardır. Ayrıca kendisiyle olay tarihinde önce ve sonra yürüttüğüm görev icabı görüşmelerimiz devam etmiştir. Olay tarihindeki söylemleri bizi mağdur etmiştir” diye konuştu.

Mahkemede konuşan Belediye Başkanı Serkan Acar, ifadesinde, kendisine yöneltilen suçlamaları kaul etmediğini ifade etti. Acar, olayın gelişimi hakkında bilgi verdi ve  “Aliağa sınırları içerisinde kaldırım taşı düzenleme işi için çalışmalarda bulunuyorduk. Bu esnada telefonum çaldı ve arayn kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden üç araba dolusu zabıta ekibinin gelerek çalışmaları durdurmak istediğini söyledi. Ben de olay yerine vardığımda kalabalık bir grup gördüm. Grubu gördüğümde bunun olağan bir durum olmadığını anladım. Grup içerisinde ismini Vedat olarak bildiğim şahısla muhatap oldum. Kendisi benimle özel görüşmek istediğini söyleyerek beni kenara çekti. Kenarda kendisi ile yaptığımız görüşmede kendilerinin emir kulu olduklarını bu konuda gerekirse daire başkanı veya genel sekreterle görüşmemi talep etti. Ben de yapmış olduğum görev itibariyle muhatabımın bahse konu şahıslar olmayıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu belirttim. Ayrıca böyle bir yöntemin doğru olmadığını eğer bu konuda herhangi bir faaliyette bulunmak istiyorlarsa bu konuda tutanak düzenlemek istiyorlarsa gereğinin yapılmasını söz konusu şahsa söyledim. Ayrıca, olay tarihinden önce ve sonra da iyi ilişkilerimiz vardır halen kendileri ile görüşürüz” dedi.

Mahkeme, Serkan acar’ı aradığı iddia edilen Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü’nün dinlenmesi gerektiğine hükmetti. 

Tarafların ifadelerinin dinlenilmesinin ardından mahkeme, davayı  9 Haziran Çarşamba gününe erteledi. 

Tarafların avukatlarının görüşünün  ise 9 Haziran’da görülecek duruşmada davanın karara bağlanacağı yönünde olduğu belirtildi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.