Dolar 32,5630
%0.15
Euro 34,7070
%0.13
Altın 2.412,870
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de muhalefetten ‘plan’ tepkisi Başkan Arda’dan ‘şikayet’ resti

Gaziemir’de muhalefetten ‘plan’ tepkisi Başkan Arda’dan ‘şikayet’ resti

Gaziemir Belediyesi meclisine Dokuz Eylül Mahallesi için hazırlanan planlara ilişkin yapılan tartışmalar damgasını vurdu.  AK Partili ve MHP’li isimler planlamalarda müteahhitlerin ön planda tutulduğunu ifade edip ‘bazı isimlerin kayırıldığı’ noktasında tepki gösterirken Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise Cumhur İttifakı üyelerine ‘şikayet edin’ resti çekti.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 21:54

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil arda idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma damgasını vuran konu ise Cumhur İttifakı ile CHP'liler arasında yaşanan Dokuz Eylül Mahallesi planı' gerilimi oldu.

ARDA: 2 KONUDA SORUŞTURMYA YER OLMADIĞI KARARI VERİLDİ

Meclis başlangıcında konuşan Başkan Arda, belediyedeki teftişlere ilişkin bilgi verdi ve “Pazartesi günü 2 müfettiş arkadaşımız daha geldi. Daha önce cumhuriyet başsavcılıklarının kovuşturmaya gerek olmadığını belirttiği konu ile ilgili bizim ve arkadaşlarımızın ifadelerini alıyorlar. Başından beri söylüyoruz denetim iyidir. Denetim yol gösterir ve müfettişlerin başımızın üstünde yeri var. Moloz döküm konusu da dahil 2 konu hakkında içişleri bakanlığı soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi” ifadelerini kullandı.

DOKUZ EYLÜL PLANLARI TARTIŞMA YARATTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat 2015 tarihinde onaylanan İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin 21.04.2017 tarihli 2017/481 K. sayılı kararı ile iptal edilen ve söz konusu iptal kararı Danıştay 6. Dairesi'nin  kararları ile kesinleşen ve sonrasında plansız kalan Dokuz Eylül Mahallesi, Ulaştırma Caddesi ve Hava Eğitim Yolu Sokak arasında yer alan yaklaşık 16.6 hektarlık alanda hazırlattırılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı görüşmeleri mecliste tartışmalara neden oldu. 

ATMACA:  KİMİN PLANLARIYLA İLGİLENİYORSUNUZ?

Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “İmar ile ilgili farklı zamanlarda farklı konular ile ilgili birçok tereddütlerin yaşandığı bir meclisteyiz. Daha önce plan notlarımızda bulunan tek adet tek parsellerde Has serbestliği vardı ancak bununla ilgili bakanlığın tam olarak bununla uyuşmasa dahil buna benzer bir düzenlemesi vardı. Anılan bölgeyi mutlaka bilen gezen arkadaşlar vardır. Sarnıç İZBAN istasyonun altında demiryoluna paralel giden bir caddemiz var. Burada düzensiz yoldan kaynaklı zaten çok ciddi trafik sıkıntısı yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde orası bari garabetle bisiklet paylaşımlı yol haline getirildi. Buradaki yükseklik Has 2 kat. Oradan araba ile geçiyoruz, sol tarafınız demiryolu, sağ tarafınız 2 kat 2 kat 2 kat sonra 5 kat sonra 2 kat. Böyle bir şey kimin içine siner? Bunu hangi aklı selim kabul edebilir. Oradakiler sormaz mı biz niye 2 katta kaldık o zaman. 30 Ekim’in ikinci anma yılını geçirdik. Deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Çürük binaların dönüşümünü de kentsel dönüşüm ile sağlarsınız. 10 yıldır bütüncül planı olmayan Aktepe’de vatandaşlar sorun yaşarken biz bazı insanların imarlarını kurtarma ve onların önünü açma derdindeyiz. Bizim insanlarımız bunu hak etmiyor. Aktepe-Emrez’de hükümet 5 milyar lirayı çıkarsa dönüşümü yapın dese, 3. etabınız yok. Çünkü plan yapmıyorsunuz. Kimin planlarıyla ilgileniyorsunuz, Akçay Caddesi planları ile ilgileniyorsunuz. Depremden bahsediyoruz, kime faydası var oranın. Bu garabet meclisten geçmemeli. Sağduyulu arkadaşlarımıza sesleniyorum ben” dedi.

ŞAHİN: MÜTEAHHİTLERİN PLANLARI ÖNCELİK KAZANDI

Konuya ilişkin söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, öncelik konusunda tepki gösterdi ve “Gaziemir Belediye meclisi olarak Gaziemirli kardeşlerimizi unuttuk. Bir sürü imar yapılması gereken bölgeler var ancak çok acil bir şekilde iş adamlarının, müteahhitlerinin imarları öncelik kazandı. Bu kabul edilebilir bir durum değil.  30 Ekim depreminde 117 canımızı kaybettik mekanları cennet olsun, acılarını hala ilk günkü gibi hissediyoruz ancak bununla ilgili ne yaptık. Çok önemli bir konu bu. Olmazsa olmaz bir konu bu. Yapılan işler var ancak yeterli değil.  Deprem her an kapımızda. Uğur bet de belirtti. Aktepe Emrez’de 2 etapta imar yapıldı ancak diğerleri duruyor. Sarnıç bölgesinin imar duruyor. İmarı yapılması gereken bölgelerin imarları dururken, mevcut işyerlerinin de talepleri yapılmalı ancak önceliğimiz belirlememiz lazım. Buraya 5 kat veriliyor ancak 2 katlı yerler var. Geçmişte nasıl Optimum 9 metreden 15 metreye çıktı, burası da git gide büyüyor. Bu konuyu erteleyelim, konuşalım, bu imarın yapılması katın yükseltilmesi ne kadar doğru ne getirir ne götürü gibi konuları konuşalım. Ancak lütfen önceliğimiz insanlarımızın mağdur olduğu bölgelere verelim” diye konuştu.

ARDA: USULSÜZLÜK VARSA ŞİKAYET EDERSİNİZ

İddialar ile ilgili söz alan Başkan Arda, “Konu istişare edildi. Komisyona üye vermediğiniz için haberiniz yok. Burada algı yaratmanıza izin vermeyiz. Burada sıfırdan bir yer imara açılmıyor. İmarlı bir alandan bahsediyoruz. Roda da Gaziemirli vatandaşlar var. Gaziemir’de malı olan Gaziemirlidir. İkide bir Aktepe Emrez’deki kentsel dönüşüme gidiyorsun ancak orada dönüşüm başladı. Siz oradaki 1’nci ve 2’nci etaba da inanmıyordunuz. Bu plan ile ilgili çok meraklısınız şikayet etmeye , burada bir usulsüzlük varsa gidip şikayet edersiniz. En çok sevdiğiniz şey. Gelin sorun soruşturun, ne yapılmak isteniyor. Orada 20 metrelik yolun açılması söz konusu, Sarnıç’ın yolunu rahatlatılması söz konusu” diye konuştu.

ÇAĞLARSU: SORUNUN CEVABI ÇOK BASİT!

Dilek ve temennilerde söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünü ilçemizde düzenlenen farklı organizasyonlarla kutladık. Önümüzde ki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını çok daha coşkulu kutlamak, nasip olur inşallah.  28 Ekim akşamı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Pınar Ayhan’dan Bir Müzikal Belgesel ‘Kemal’ adlı programı izleme şansını yakaladım. Buradan Sayın Pınar Ayhan’a sahnede göstermiş olduğu performans için çok teşekkür ederim. Her geçen dakika izleyiciyi oyunun içerisine alan bir oyun sergiledi. Fakat sayın meclis bu güzel oyunu izleme şansını yakalayan çok az bir seyirci kitlesi Atatürk Kültür Merkezinde yer aldı. İzleyicilerin yarısı da belediye personeli idi. Duyurusu geniş anlamda yapılmasına rağmen ilçe halkımız neden bu çağrılara kulak vermiyor diye soracak olursak. Bu sorumun cevabı aslında çok basit. Halil Arda ve yönetimi halktan kopuk, ego ve kibir abidesi yapısıyla, meclis üyeleri ile kendi parti örgütü ile muhalefet partileri ile memurla, işçiyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve esnaflarla iyi geçinmezse, kavga ederse küserse, onlarla konuşmazsa sonuç bu olur. Göreve başladığımız 31 Mart yerel seçimleri sonrası hayata geçirdiğimiz en iyi işlerin başında, geçen dönemden kalan sayıları yüzleri bulan bankamatik çalışanlarını bulmak veya işlerine son vermek, yada onları çalışır duruma getirmek olmuştu.  Hem meclisimizin hem de halkımızın takdirle karşıladığı bu olay sonrası geçen zaman zarfı içerisinde geçtiğimiz dönemi aratmayan bankamatik çalışanı yaratıldığını görmekteyiz.  Geçmiş dönemin bir çok bankamatik çalışanının bu dönemde de aynı şekilde çalışmaya devam ettiği gözlenirken, Halil Arda ve yönetimi bir çok liyakatlı çalışanı da görev alarak bankamatik çalışanına maalesef dönüştürdü. Sayın Başkan, bugün itibariyle Gaziemir Belediyesinde işe gelmeden maaş alan personel sayımız kaçtır?” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.