Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'in mezarlık sorunu çözülüyor

Gaziemir'in mezarlık sorunu çözülüyor

Gaziemir Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Gaziemirlilere müjde veren Başkan Arda, Gaziemir’deki mezarlık sorununun çözüleceğini dile getirdi ve “Gaziemir'in hepimizin bildiği gibi bir mezarlık sorunu var. Orman Bölge Müdürlüğünden 64 dönümlük bir tahsis verildi, bunun için ön izinler alındı, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek arsa ile mezarlık sorunu bitecektir diye düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2021 - 23:03

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleşti.

Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren meclis oturumu gergin geçti. Oturumuma damgasını vuran konu ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu arasında geçen Sarnıç tartışması oldu. Çağlarsu’nun meclis oturumunda, Sarnıç’ta yaşanan sorunlar bahsetmesinden sonra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ' Sayın Çağlarsu Sarnıç ilgili orada da böyle konuşmayın sonra hoş olmayan şeyler yaşanabilir’ dedi. Meclis bitiminde Çağlarsu ise 'Eğer Sarnıçta ayağıma taş değerse sizden bilirim sayın başkan' dedi.

MECLİSTE PERSONEL ALIMI GERGİNLİĞİ

Gaziemir Belediyesi'ne tam zamanlı sözleşmeli ekonomist çalıştırılması maddesi üzerine söz alan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Sürekli mali disiplinden bahsediyoruz ancak sürekli personel alıyoruz. Bu sözleşmeli personel alımlarının hangi gerekçe ile hangi konumda yapıldığı konusunda bilgi alamıyoruz. Bize gelen bilgiler ışığında, belediyleler arasında meclis üyelerin başkanlarının yakınlarının karşılıklı olarak görevlendirildiği konusunda duyum var. Biz bu konuda yeterli bir bilgi alamıyoruz. Açıklayıcı bir bilgi verirseniz ona göre oy kullanacağız" dedi.

Konuya ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alarak konuşan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Birçok personel var ancak bir iş verilmiyor. Bu personeller değerlendirilemez mi?. Sadece bizim belediyemiz değil diğer belediyelerde de aynı sorun mevcut. Belediyenin parası boş yere çarçur edilmemeli" dedi.

Şahin'in ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Bu konu hakkında geçmişte de gündeme geldi. Liyakate göre değil eşe dosta göre Gaziemir Belediyesine personel alındığı izlenimi var. Birçok kişinin iş verilmeden sabah gelip aksam gidildiğini biliyorum. Eleman alım konusunda mevcut arkadaşlarımızın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İddialara yanıt veren Başkan Arda, "Gaziemir belediyesinin kaynakları çarçur edilmiyor, bir kuruşun hesabı yapılıyor bunun için kamu borçları haricinde belediyenin kimseye borcu yok. 20 kişi alınmıyor, sözleşmesi yenilenmeyen biri yeni açılan bir kadroya atanıyor. Belediyeye alınan herkes liyakatle alınıyor ve canla başla çalışıyor" dedi.

Tartışmalara sebep olan ardından gündem maddesi Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun çekimser oyu sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

“TEMMUZ AYI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLACAK”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Bugün 1 Temmuz hayata yeni bir başlangıç gibi algılıyorum. İnşallah kötü günlerin son bulduğu döneme başlıyoruz. Çok zor günlerden geçti bütün toplum. Yakınlarımız hayatını kaybedenler oldu, inşallah hepsi son bulur, bütün yasakların kalktığı, özgürce yaşadığımız bir dönemin başlangıcı olur. Bizde Gaziemir Meclisi olarak haziran ayı itibari ile birçok etkinlikleri başladık. Bu süreçte park habitatı dediğimiz bir yaşam biçimi oluştu. Özellikle çocuklar çok sıkıldı, böyle olunca bizde çocuk tiyatrolarını çok önem verdik. Mahallelere çocuk tiyatroları koyarak çocukları eğlendirmek için her şeyi yapıyoruz. Temmuz ayı bizim için çok önemli olacak. Gaziemir'in hepimizin bildiği gibi bir mezarlık sorunu var. Orman Bölge Müdürlüğünden 64 dönümlük bir tahsis verildi, bunun için ön izinler alındı, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek arsa ile mezarlık sorunu bitecektir diye düşünüyoruz. Bugün Sarnıç, özellikle Fatih bölgesinden haziran arazisi üzerine yaptığı konutları satın almak için yaptıkları başvurularda bulunuldu. Vatandaşlarımızın borçları var. Kamuya ,belediyeye olan borçlar var. Bunalar ilgili çıkartılmış 7366 sayılı kanun var. Aralık ayında bir yaşa çıkmıştı ancak Haziran ayında yine bir yasa çıkmıştı. Belediyemize borcu olan vatandaşların bu yasadan faydalanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“BU MU DEMOKRASİ”

Gündem dışı konuşma maddesine geçildiğinde, meclisteki tansiyon bir kez daha yükseldi. Söz konusu maddeye ilişkin konuşan Başkan Halil Arda, söz hakkı verip vermediği Meclis üyesi olup olmadığını sorması üzerine Bağımsız Meclisi Üyesi Levent Çağlarsu 'Ben söz istiyorum sayın başkan' diyerek söz hakkı istedi. Çağlarsu'nun söz istemesi sonrası Başkan Arda söz hakkı vermezken, Çağlarsu ise 'Bu mu demokrasi?' eleştirisinde bulundu.

ÇAĞLARSU: AYAĞIMA TAŞ DEĞERSE SİZDEN BİLİRİM SAYIN BAŞKAN

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'nun Sarnıç’ta yaşanan sorunlar bahsetmesinden sonra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ' Sayın Çağlarsu Sarnıç ilgili orada da böyle konuşmayın sonra hoş olmayan şeyler yaşanabilir' ifadelerini kullanmıştı. Meclisin kapanmasının ardından ise Levent Çağlarsu, Başkan Arda'nın kendine dönük söylemleri içi 'Eğer Sarnıçta ayağıma taş değerse sizden bilirim sayın başkan' dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.