Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'in dönüşümü için Türkiye’ye örnek model! Soyer: İzmir İzmirliliğini gösteriyor

Gaziemir'in dönüşümü için Türkiye’ye örnek model! Soyer: İzmir İzmirliliğini gösteriyor

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanlarından olan Konut Yapı Kooperatifi’nin Satış Ve Tanıtım Ofisinin lansmanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımı ile gerçekleştirildi. lansmanda konuşan Başkan Soyer, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye başladıklarını belirtti ve “Türkiye’ye örnek olacak bambaşka bir kentsel dönüşüm modelin hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. İzmir yine İzmirliliğini gösteriyor. Rantı bir avuç ayrıcalıklı kesime değil o mahallenin insanlarına aktarıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2022 - 16:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de özellikle 30 Ekim 2020 depreminden sonra önemi daha da çok fark edilirken kentsel dönüşüm çalışmaları da hız kazandı.

İzmir’in en çok tartışılan kentsel dönüşüm noktalarından olan Gaziemir-Emrez kentsel dönüşüm projesi için ise bugün kritik adım atıldı.

Geçtiğimiz ay, İzmir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki İZBETON A.Ş. ile İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi arasında protokol imzalanmasının ardından bugün, Gaziemir-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesinin Birinci Etabını yürütecek olan İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi’nin Satış Ve Tanıtım Ofisinin lansmanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımı ile gerçekleştirildi.

Lansmana, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, Gaziemir-Emrez bölgesindeki kentsel dönüşüm projesinde daha önce hiç denenmemiş bir formülü hayat geçirdiklerini belirtirken hayata geçirilen projenin Türkiye'ye örnek olacağı söylendi.

SOYER: KENDİMİZİ KANDIRACAK DURUMDA DEĞİLİZ

İzmir’de daha önce hiç denenmeyen bir kentsel dönüşüm formülünü hayata geçirdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Sadece ben değil İzmir çok mutlu. Çünkü Türkiye’ye örnek olacak bambaşka bir kentsel dönüşüm modelin hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en kronik ve akut meselelerinden biri kentsel dönüşüm. İzmir yine İzmirliliğini gösteriyor. Hep beraber el ele vererek Türkiye’ye model olacak güzel bir hikayeye başlıyoruz. Gaziemir-Emrez kentsel dönüşüm projesi birinci etabı, konut ve iş yerlerinin bulunduğu 7 bloktan oluşuyor. 150 milyonluk bir bedelle 287 konut ve 10 iş yerinin yapılması için İZBETON’la ve Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi ile birlikte ilk adımı atıyoruz. Böylece baka bir kentsel dönüşüm mümkünmüş. Nasıl ki başka bir tarım mümkün… Biz, bugüne kadar hiç kimsenin adım atmaya cesaret edemediği Türkiye’nin en büyük sorununu çözmekte kararlıyız. Ekonomik krize rağmen kentsel dönüşüm çalışmalarımızı sabırla sürdürdük. Kimseyi ve kendimizi kandıracak durumda değiliz. Yarım asır el atılmamış bir meselenin bugünden yarına çözülmeyeceğini biliyoruz. Ama ilkeli bir yol haritamız var. Somut adımlar atarak İzmir’in kentsel dönüşümünü tamamlayacağız. Bunu gövdemizi ortaya koyarak yapacağız. 6 bölgede dönüşüm aynı anda başladı ve devam ediyor. İBB olarak kentsel dönüşümü, eski binaları yıkıp yeni binalar dikmek olarak görmüyoruz. Biz doğaya, insana uyumlu yerinde dönüşü savunuyoruz. İzmir’in yeni yaşam alanlarını kuruyoruz. Bunu yüzde 100 uzlaşıyla yapıyoruz. Rantı bir avut ayrıcalıklı kesime değil o mahallenin insanlarına aktarıyoruz. Tüm bunları yaparken tek bir amacımız var. İzmir’in refahını büyütmek ve bunu adil paylaşımını sağlamak. Caka satarak icraat yapınca bir şeyler düzelecekmiş gibi gelebilir .Birileri alkışlayıp tebaasını büyütüyor ama vatandaş kan ağlıyor. Bu zihniyetin memleketimizi getirdiği nokta aşikar” dedi.

“DAHA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIMIZ ÇOK YER VAR”

İzmir’de kentsel dönüşüm açısından yapılacak daha çok çalışma olduğunu da belirten Soyer, bu çalışmalarda iş insanlarıyla ortaklığın önemine vurgu yaptı ve “Aramızdaki dayanışma her şeyden daha önemli. İzmirli insanların kentsel dönüşümde ekonomi böylesine zor durumdayken rol alması gurur verici. Yolumuz açık olsun. İzmir’de daha kentsel dönüşüm yapacağımız çok yer var. Heyecanınızı kaybetmeyin. Hep birlikte daha güzel ve başka bir memleketi birlikte kuracağız” diye konuştu.

ARDA: BUGÜNÜN KAZANANI BENİM

Gaziemir Belediye Başkan Halil Arda ise; projenin ilk etabıyla birlikte bölgede uzun yıllardır var olan sorunla neşter vurulması yönünde tarihi bir adım atıldığını belirtti ve “Bugün, en mutlu insanlarından birisiyim, bugünün kazananı benim. Çünkü Aktepe-Emrez bölgesi İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı. Bu dönem, Tunç Soyer başkanlığında kentsel dönüşümde bir tarih yazıyoruz. Aktepe-Emrez Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız inanılmaz sıkıntılı. Çünkü kentsel dönüşüm yasası çıkalı 10 yıl olmuş ancak bir adı atılmamış. Bu nedenle Büyükşehir bürokratlarına çok teşekkür ediyorum. Yeni bir formülle bu sorunun çözümü için harekete başladık. Mahallenin belediye hizmetleri açısından dünya kadar eksiği var. Ama maalesef yer yok. Biz belediye olarak mahallenin isteklerini yerine getirmekte bir sürü imkânsızlıklarla uğraşıyoruz. Ama Tunç Soyer’le birlikte bir umut doğuyor. Ayrıca stratejik olarak da çok ödemli olan bu nokta, hem yaşamak hem de yatırım yapmak için en önemli nokta. Bizim İBB’den bir istediğimiz vardı. Artan maliyetler nedeniyle İZBETON’la start verirsek devamı gelir diye düşündük. Ve her türlü engellemeye rağmen… Bunca yıldır kentsel dönüşüm diyerek vatandaşları kandıranlar bir basın açıklaması yaptılar. Ama başarılı olmayacaklar. Çağdaşlık kentlerden başlıyor. Ben örnek olacak ve herkesin öyküneceği bir proje olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

DENİZ: KENTSEL YAŞAM SORUNLARINI ÇÖZEBİLECEĞİMİZ GÖSTERECEĞİZ

Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Deniz ise şunları söyledi:

"Madenci bir ailen geliyorsanız madende oluşacak bir kazada canlı çıkma ihtimalinin çok düşük olduğunu bilirsiniz. Buna benzer bir durumu İzmir depremde yaşadık. Çaresizliğin sadece madenlerde değil kentlerde de olduğunu gördük. Bunun önüne geçmeye ihtiyacımız olduğunu gördük. Bunun en önemli yolu da kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümde sorunlar akıllı ve kalıcı çözüldüğü için bu yolu açan Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Şu anda İBB Başkanımız başta olmak üzere bu konuda ciddi bir iradeye sahip ve biz de bunu destekliyoruz. Kentsel dönüşümü İzmir’in değil Türkiye’nin projesi olarak görmek boynumuzun borcu. Bunun en güzel örneklerinden olan Gaziemir-Emrez projesi için bir aradayız. Kentsel yaşam kalitesini artıracağımız bu projeyle kentsel yaşam sorunlarını çözebileceğimiz göstereceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.