Dolar 32,5381
%-0.03
Euro 34,8148
%-0.15
Altın 2.425,090
%-0.21
Bist-100 9.726,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de memurlar iş bıraktı! Sonuç alınmazsa istikamet Ankara!

Gaziemir'de memurlar iş bıraktı! Sonuç alınmazsa istikamet Ankara!

Gaziemir Belediyesinde, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası'na (Tüm Yerel-Sen) bağlı çalışanların yapılan toplu sözleşmenin iptal edilmesi sonrası isyan sürüyor. Geçtiğimiz günlerde belediye önünde çok sayıda eylem yapan sendika talebine sonuç alamayınca iş bırakma ve alanlara inme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 10.07.2020 - 15:56

Gaziemir Belediyesinde, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası'na (Tüm Yerel-Sen) bağlı çalışanların  yapılan toplu sözleşmenin iptaline yönelik isyanı sürüyor. 

Geçtiğimiz günlerde belediye önünde çok sayıda eylem yapan sendika talebine sonuç alamayınca iş bırakma kararı aldı. Bu kapsamda sendikaya bağlı kronik rahatsızlığı olan ve sözleşmeli çalışan memurlar dışında 130 memur iş bırakarak belediye önünde eyleme geçti. 

Sendikadan yapılan açıklamada 'mücadelenin boyut değiştirdiğinin' altı çizilerek, "Basın açıklamaları ve diğer eylemler yerine artık iş bırakma sürecine gelinmiştir" denildi. 

Sendika açıklamasında, "Bugün bu meydan memur emekçileri için onur meydanıdır. Bu onur mücadelesi için meydanlara inen tüm yoldaşlarımıza Türkiye'nin her yerinden Tüm Yerel Sen ailesinden selamlar getirdim. Biliniz ki mücadelenizde yalnız değilsiniz. Bu alana ilk geldiğimiz gün bir parça kardık yakında çığ olup Gaziemir Meydanlarına ineceğiz. Adım adım büyüyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız" ifadelerine de yer verdi. 

Belediyenin tutumunun sert sözlerle eleştirildiği açıklamada ayrıca, "Gaziemir'de sokak sokak dolaşacağız; adliye kapılarında nöbet tutacağız; Ankara'nın yollarını gide gele eskiteceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız ama biz kazanacağız.Sözlerimin sonuna gelirken sizlere tarihin derinliklerinden gelen bir yeminle seslenmek istiyorum" denildi. 

Öte yandan sendika iş bırakma eyleminden sonuç alamazsa süreçte Ankara'ya yürüme kararı da aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.