Dolar 32,3199
%0.21
Euro 35,0680
%-0.15
Altın 2.309,690
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de çöp krizi!

Gaziemir'de çöp krizi!

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama işlerini yapan yüklenici firma 9 aylık alacağını alamadığı gerekçesiyle kontak kapattı. Şantiyeden kamyonlarını çıkarmayan şirket Belediye Başkanı Halil Arda’ya ödeme yapma sözünü yerini getirmeye davet etti. Öte yandan belediyeden yapılan açıklamada "Firma, çöp toplamayarak belediyeyi tehdit etmekte, halkımıza karşı suç işlemektedir. Hukuki işlemler ivedilikle başlatılacak halkın mağdur olmasına izin verilmeyecektir" denildi. Gaziemir'de çöp krizi!

  • Ege Postası
  • 11.12.2019 - 12:26

EGEPOSTASI - Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini 2 yıllığına alan Şeker Petrol Firması alacaklarının 9 aydır ödenmediğini belirterek kontak kapattı. Gaziemir Belediyesi elindeki iki kamyonla çöpleri toplamaya çalıştığı ve çevre belediyelerden destek istediği öğrenildi. Öte yandan Gaziemir Belediyesi’nin Devlet Malzeme Ofisi’ne 20 adet çöp kamyonu siparişi verdiği ve Başkan Halil Arda’nın yıllık çöp toplama maliyetinin 20 milyon lira olması nedeniyle Bornova Belediyesi’nin izleyeceği yolu izleyeceği öğrenildi. 26 araçla Gaziemir’in çöplerini toplayan firmanın kontak kapatması sonrası çöp toplamada aksaklıklar yaşanıyor.

‘4 AYLIK HAK EDİŞİMİZİ 2,5 MİLYON’

Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan Abdurrahman Dal “Başkanımızla 15 gün önce biriken hak edişlerimizle ilgili konuşmak için buluştuk. Bize Aralık ayının ilk haftası borcunu kapatacağını söyledi. Biz ilk hafta gittik. Yok dendi. İkinci hafta gittik ciddiye alınmamaya başladık. Böyle bir yola başvurmak zorunda kaldık. Göreve geldiğinden beri bize 10 bin lira yolluyor, 40 bin lira yolluyor. Ticaretle uğraşıyoruz zor durumdayız. Başkanın söylediği gibi yıllık 20 milyon gibi bir hak edişimiz yok.  4 aylık hak edişimiz 2,5 milyon liradır. 9 aylık birikmiş hak edişimiz var” diye konuştu.

GAZİEMİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan Şeker Petrol Firmasının temizlik araçlarını göreve çıkartmaması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

İki yıldır belediyemizin çöp toplama işlerini yapan Şeker Petrol Firması, bugün araçları hizmete çıkarmayarak Gaziemir halkına karşı suç işlemektedir.

Belediyenin temizlik ihalesini alan ve daha önceki dönemde 91 bin metrekarelik Sarnıç Piknik Alanı da tahsis edilmiş olan bu firma, bu alana yapmayı taahhüt ettiği macera parkı ve paintball tesisiyle ilgili bugüne kadar bir çivi bile çakmamıştır. Verdiği hiçbir taahhüdü yerine getirmeyen Şeker Petrol Firması’na Gaziemir halkının çıkarı gözetilerek alanın kullanımıyla ilgili herhangi bir süre uzatımı verilmemiştir. Belirtilen arazinin, tekrar halka açık piknik alanı olarak kullanılacağı firmaya iletilerek alanı tahliye etmesi istenmiştir.

Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini de yürüten bu firma ile ocak ayında anlaşmamız son bulacaktır. Belediyenin taşeron firma tarafından yapılan temizlik işleri, Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda’nın aldığı karar ile belediye bünyesine bağlanmış olup, taşeron firma ortadan kaldırılacaktır. Belediyenin yeni çöp toplama araçları Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınmış 6 milyon 500 bin lira karşılığında tüm makine parkı belediye bünyesine geçirilmiştir. Belediye, her ay 500 bin lira ödediği taşeron temizlik işinden önemli oranda tasarruf sağlayacaktır. Yeni çöp toplama araçlarımız 15 – 20 gün içinde belediyeye teslim edilecektir.

Şeker Petrol Firması, Sarnıç’taki Piknik Alanı’yla ilgili tahliye kararı vermemizin ardından belediyemizin verdiği kararı değiştirmesi için çöp toplamayarak belediyeyi tehdit etmekte, halkımıza karşı suç işlemektedir. Bu yapılanlarla ilgili gerekli hukuki işlemlerin ivedilikle başlatılacağını Gaziemir halkının mağdur olmasına izin verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.