Dolar 32,5563
%0.03
Euro 34,8946
%0.08
Altın 2.434,150
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça’nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim hayatını kaybetti

Foça’nın eski belediye başkanlarından Nihat Dirim hayatını kaybetti

İzmir’in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Nihat Dirim (63) vefat etti.

  • Ege Postası
  • 03.04.2022 - 19:17

EGEPOSTASI- İHA- 1989-1999 yılları arasında Foça ilçesinde belediye başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Nihat Dirim, hayatını kaybetti. Efsane belediye başkanları arasında gösterilen Dirim’in bir süredir hasta olduğu ve tedavi gördüğü öğrenildi. 10 yıllık başkanlık süresinde Foça’nın çevre mücadelesinden katılımcı yönetimine kadar yaptığı projelerle anılan Dirim, geçtiğimiz haftalarda Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Barış Belediyeciliği Emek Ödülüne layık görülmüştü.

Öte yandan Nihat Dirim'in cenaze törenine ilişkin Foça Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Töreninin 5 Nisan Salı günü saat 11.00’de Foça Demokrasi Meydanında yapılacağı ve cenazenin öğle namazını müteakiben Fatih Cami’nden kaldırılacağı duyuruldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Dirim'in vefat haberinin ardından sosyal medyadan taziye mesajı yayınladı.

CHP İl Başkanı Yücel paylaşımında, "1989 - 1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı yapan, değerli bir ismi, Nihat Dirim'i kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Foça'nın unutulmaz Belediye Başkanı Nihat Dirim'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Her zaman derin bir vefa ile hatırlayacağımız Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Eski Foça Belediye Başkanlarımızdan Nihat Dirim'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Ailesinin, sevenlerinin ve İzmir'imizin başı sağ olsun. Yaptıkları hiç unutulmayacak." mesajını paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.