Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da vatandaşlara ata tohumlarından üretilmiş 80 bin fide

Foça'da vatandaşlara ata tohumlarından üretilmiş 80 bin fide

Foça Belediyesi’nin Foça ve Yeni Foça’da gerçekleştirdiği yaklaşık 80 Bin adet sebze fidesinin dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2021 - 09:43

İzmir’in Foça İlçesi’nde vatandaşlara 80 bin adet biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı. Foça Belediyesi’nin fideleri, ata tohumlarının kaybolmamasını sağlamak ve pandemi sürecinde çoğunluğu bahçeli evlerde yaşayan vatandaşların çiçek yanında sebze üretmelerini de teşvik amacıyla dağıttığı açıklandı.

Foça Belediyesi; temin ettiği ata tohumlarından üretilmiş patlıcan ve biber fidelerini İlçe merkezi, Yenifoça ve kırsal mahallelerde vatandaşlara dağıttı.

Fide dağıtımına köylerde devam edeceklerini belirten Başkan Fatih Gürbüz; ‘‘Pandemi sürecinde yetiştiriciliğin artık hobiden çok ihtiyaca dönmesi evlerimizde fide yetiştiriciliğinin devam edeceğini göstermektedir, bizler de desteğimize devam edeceğiz.’’dedi.

Dağıtım görevlilerinden Sadık Kahraman toplam 80 bin adet fidenin dağıtılmasında amacın ata tohumlarının nesilden nesile aktarılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Sadık Kahraman;”  Ata tohumlarından elde ettiğimiz fideleri vatandaşlarımıza dağıtıyoruz.  Onların nesilden nesile aktarılmasında bizimde bir payımız olursa çok seviniriz. Vatandaşlarımız bahçelerine bu fideleri eksin. Tohumların nesli tükenmesin. Onlara da bir uğraş olsun. “dedi.

BAHÇELER FİDELERLE ŞENLENECEK

Foçalı  vatandaşlardan Burcu Ölçen bahçelerin fidelerle şenleneceğini söyledi. Burcu Ölçen; “Ata tohumlarımızdan elde etmiş olduğu fideleri ücretsiz olarak dağıtan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.