Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da eski başkan Nihat Dirim için son görev

Foça'da eski başkan Nihat Dirim için son görev

1989-1999 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı görevini üstlenen ve geçtiğimiz Pazar günü 63 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Nihat Dirim, Foça'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Dirim'in cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Efsane Başkan olarak anılan Dirim’in naaşı ilk törenin yapıldığı Demokrasi Meydanı’ndan Fatih Camii’ne kadar yaklaşık 1 kilometrelik yol boyunca omuzlarda taşındı.

  • Ege Postası
  • 05.04.2022 - 13:42

EGEPOSTASI – Bir süredir kanser hastalığı nedeniyle tedavi gören ve geçtiğimiz Pazar günü yaşam mücadelesini kaybeden Foça Belediyesi’nin eski başkanlarından Ahmet Nihat Dirim bugün son yolculuğuna uğurlandı.

63 yaşında hayatını kaybeden Dirim için ilk olarak Foça Demokrasi Meydanı’nda tören düzenledi. 

Törende Yunan-Türk Dostluğuna kardeşlik köprüleri kuran Nihat Dirim için karşı kıyıdan Saronikos Başkanı Petros Filippu, Palea Fokea Topluluğu Başkanı Athanasios Papoutsis ve Kristalli Gilnadaki’nin taziye mesajları okundu.

Törenin ardından Dirim için Foça Fatih Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Ahmet Nihat Dirim'in eşi Öngör Dirim, çocukları Yunus, Kerem ve Deniz Dirim, ağabeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Raşit Dirim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda yurttaş katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise cenazeye çelenk gönderdi.

“Seni unutmayacağız halkçı başkan”

Tunç Soyer, Nihat Dirim'in kendisiyle aynı adı taşıyan torunu 8 yaşındaki Nihat Dirim'e başsağlığı diledi. Cenaze namazının kılınmasının ardından yurttaşlar cenaze aracının önünde üzerinde “Seni unutmayacağız halkçı başkan” ve “Foçalılar el ele Nihat Dirim ile” yazılı pankartlarla mezarlığa kadar yürüdü. Dirim'in naaşı sevenlerinin gözyaşları ve duası arasında Eski Foça Mezarlığı’na defnedildi. Dirim bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, CHP geçmiş dönem İlçe Başkanı Şener Erol ve geçmiş dönem Foça Belediye Başkanı Ali İlcan anma konuşmaları yaptı. 

Fatih Gürbüz, ‘‘Hepimizi sevgi, akıl ve vicdanla kucaklayarak bir araya getiren; öteki kıyıya kadar taşan sevgisiyle hepimizin Nihat başkanı, abisi ve yoldaşına sonsuz saygıyla. Hep birlikte fikirlerini yaşatmaya devam edeceğiz.’’dedi.

Ayla Yılmaz, ‘‘Başkanlığı döneminde Foça’ya verdiği hizmetler, onun efsane başkan olarak anılmasını sağlayacak kadar önemliydi. Barışçıl söylemlerle uluslararası düzeyde çalışarak Marsilya ve Foça arasındaki bağları güçlendirmiş, Yunan yetkililerle iyi ilişkiler kurarak Midilli ve Foçalılar olarak iki yaka insanını bir araya getirmiştir. Foça korunacaksa, Foçalılar birlikte belediyecilik yapmalıdır diyerek, demokratik ve katılımcı bir başkan olarak Foça’ya hizmet vermiştir.’’dedi.

Şener Erol, ‘‘Onunla 10 yıl çalışmanın erdemini, mutluluğunu, coşkusunu yaşadım. İyi günlerimiz oldu, sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Ama her anı, anılardan silinmeyecek derin izler bırakmıştır bende. Onu kaybetmek çok zor, ama anılarımızda yaşayacak, yaşatacağız.’’dedi.

Ali İlcan, ‘‘İlk günleriydi, yukarıda ışıklarının yandığı bir akşam yanına uğradığımda önünde bir sürü dosyalar, bir sürü kitaplar uğraşır dururken gördüm. Nihat bu ne dedim, zorlanıyor musun? Yok Ali ağabey dedi. Burası bir okul, bende yeni kaydoldum daha, okuma yazmayı söktüğümde her şey çok daha kolay olacak, dedi. Nihat gerçekten kolay yaptı. Zorları başardı Nihat. Hem de çok kolaylıklarla başardı. Alınan sit kararlarının altında hep Nihat’ın imzası vardır. Eğer Foça bugün bu halde ise, nefes alabiliyorsak, yağmalanmamış ise, talan edilmemiş ise o Nihat’ın sayesinde onun büyük yüreği sayesinde olmuştur.’’dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.