Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça Belediyesi geri adım attı: Plaj satışından vazgeçildi

Foça Belediyesi geri adım attı: Plaj satışından vazgeçildi

Foça Belediyesi, kamuoyunda tepkilere neden olan ve bugün mecliste görüşülecek olan Kumburnu Plajı'nın satış kararını geri çekti.  Kararı kamuoyuyla paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "İzmir'in değerlerinin satılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2020 - 17:17

EGEPOSTASI- Foça Belediyesi, elinde kalan son arazilerden olan Kumburnu Plajı’nı satma kararı almıştı. Kasım ayı meclis oturumunda komisyonlara sevk edilen satış önergesi, ihtisas komisyonlarında Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmişti. Satışa yönelik komisyon raporunun ise bugün gerçekleştirilecek belediye meclis oturumunda görüşülmesi bekleniyordu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bugün yaptığı açıklamayla satışa tepki göstermiş ve “CHP, İzmir'de hem hizmet üretmiyor hem de ilk fırsatta belediyeye, yani İzmirliye ait arazileri, plajları, koyları satıyor. Foça'nın çok kıymetli arazi ve koyların olduğu doğal güzelliklerini yok pahasına satmanıza, İzmir'in değerlerini İzmirliden çalmanıza izin vermeyeceğiz" demişti.

KARAR GERİ ÇEKİLDİ

Gelen tepkiler üzere Foça Belediyesi, satış kararının iptal edildiğini duyurdu.

İptal kararını kamuoyuyla paylaşan Dağ, “Foça Belediyesi itirazlar üzerine satış kararını geri çekmek zorunda kaldı. Kumburnu Plajı'nın da bulunduğu doğal güzelliklerin satışını halkımızla birlikte engellemiş olduk. Biz bu sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. İzmir'in değerlerinin satılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.