Dolar 32,5068
%0.3
Euro 34,5765
%0.24
Altın 2.500,360
%0.69
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırıncılar talep etti belediye harekete geçti: Ara eleman sorununa neşter

Fırıncılar talep etti belediye harekete geçti: Ara eleman sorununa neşter

Konak Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ikinci bileşiminde, birçok sektörde yaşanan ara eleman ihtiyacı konusu gündeme geldi. Oturumda, Fırıncılar Odası’nın talebi doğrultusunda, fırınlarda çalışacak ara elemanların yetiştirilmesi amacıyla belediye tarafından kursların açılması için oda ve belediye arasında sözleşme imzalanmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2022 - 17:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Türkiye’de birçok sektörde ihtiyaç duyulan ancak üniversitelerin yaygınlaşması ve meslek okullarının gitgide önemini yitirmesi nedeniyle yaşanan ara eleman sıkıntısı gündeme geldi.

Mecliste, Fırıncılar Odası İzmir Şubesi’nin talebi doğrultusunda fırıncılar için “ara eleman” yetiştirmek üzere harekete geçme kararı aldı.

Oturumda gündeme, “Belediyemiz ile İzmir Fırıncılar Esnaf Odası arasında hazırlanan "İşbirliği Sözleşmesi"nin oybirliği ile uygun bulunduğu” ifadeleriyle gündeme gelen önerge kapsamında, belediye ve Fırıncılar Odası’yla fırınlarda çalışacak ara eleman yetiştirilmesi için sözleşme imzalanmasına oybirliğiyle karar verildi.

Önergeye ilişkin konuşan Başkan Vekili Aslan, “Bu konu önemli bir konu. O nedenle komisyonlarımız hemen karar verdi. Fırıncılar Odası, ara eleman ihtiyacı hissetmiş ve bunu başkanımıza iletmiş. Biz de ara eleman yetiştirilmesi için kurslar açılması ve çalışma yapılması için bir adım attık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.