Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eylem gölgesinde gergin meclis! Koçer: “İzmir’de bizim verdiğimiz maaşı veren belediye yok”

Eylem gölgesinde gergin meclis! Koçer: “İzmir’de bizim verdiğimiz maaşı veren belediye yok”

İşçilerin grev yaptığı Çiğli Belediyesinde Nisan ayı Meclis toplantısı 2. Birleşimi gergin geçti. Toplantıda grev yapan işçilerle ilgili konuşan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, “İzmir’de bizim verdiğimiz maaşı veren belediye yok” derken AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise parti ismine AKP yazılmasına tepki gösterdi. Boztepe, “Bizim partimizin adı AK Parti hepimizin kitapçıkta isminin altına AKP yazılmış, biz bunu düzeltmenizi istiyoruz. Eğer düzeltmezseniz biz de ona göre davranırız." diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 07.04.2022 - 20:00

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in idaresinde gerçekleşti. Meclis'te 2021 yılı faaliyet raporu görüşüldü. 

Koçer, işçilerin eyleme gitmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Koçer, “Hiçbir belediye bu maaşı vermiyor, işçimizi küçük düşürme gibi bir niyetimiz yok ama verdiğimiz maaşı İzmir’de hiçbir belediye vermiyor “ dedi. Belediyelerin ekonomik anlamda zor da olduğunu kaydeden Koçer, “Bundan sonra belediyecilik çok zor. Bundan sonra belediyelerden büyük hayali projeler beklemek çok zor. 5 bin metre kare kauçuk aldık geçen sene, bu sene 4 kat fiyat verdi. Yani 300 bine aldığım kauçuk şu an 1 milyon mümkün değil arkadaşlar. Bu sadece bir kalem, aklımız duruyor, gerçekten artık belediyeler işçi maaşı öderse en başarılı belediye olacak. İcraat mümkün değil, projeleri ötelemek zorundasın” diye konuştu.

BOZTEPE: "GELİR GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 83"

CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çetin, "Gelirin gerçekleşme oranı yüzde 83 bu çok önemli bizim için, başvuru ve taleplerin cevaplanma oranında da çok iyiyiz. 4 bin 700 metre kare yeşil alan kazandırılmış ilçemize, Cumhurbaşkanlığı kupasını Çiğli Belediyesi’nin kazanması bizim için gururu verici. Özellikle ÇÖLYAK hastalarına gıda paketi verilmesi çok takdir edilecek bir konu. ÇAK ekibimizin çalışmaları çok ama çok önem taşıyor. Biz CHP Grubu olarak yapılanlarla gururu duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇEHRE DEĞİŞMEDİ”

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Bizim partimizin adı AK Parti hepimizin kitapçıkta isminin altına AKP yazılmış, biz bunu düzeltmenizi istiyoruz. Eğer düzeltmezseniz biz de ona göre davranırız. Bir yıl içinde çok iyi yaptığınız işler var. Özellikle ÇAK ekibi çok güzel işler yaptı, kültür sanat etkinlikleri, sergi, panel bunları çok güzel yapıyorsunuz. Ataşehir, Köyiçi, Balatçık planlarını Meclisten geçirdik bunlar iyi şeyler." dedi.

“İZBAN’IN YERİN ALTINA ALINMASI İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ”

Boztepe, "Çiğli’de 3 yılda değişen bir çehre yok. Hizmet yok demiyorum, kentin değişimi yani çehresi ile ilgili bir şey yok. Millet Bahçesi yapılmalı ve İZBAN yer altına alınmalı. Biz burada doğru olana doğru yanlış olana yanlış diyoruz.Biz, battı çıktımız var, bu alt geçidin itfaiyeye kazar uzatılmasını istiyoruz. Üstte bir meydan yaratalım diye düşünüyorum. İZBAN muhakkak yer altına alınmalı biz de AK Parti Grubu olarak her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

“GELİRİMİZİN GERÇEKLEŞEME ORANI DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK NİTELİKTE”

Boztepe, "Tramvay gerçekten de Çiğli’ye yakışacak, bu bizleri de hemşehrilerimizi de mutlu ediyor. Ama tam bitiş tarihini söylerseniz iyi olur. Yolların kazılması konusunda da bir şeyler yapmalıyız. Gelirimizin yüzde 83 gerçekleşmesi konusunda sizi tebrik ederim. Bizlerin daha da gelir getirici şeyler yapması lazım. Biz belediyeler içinde yüzde 83 ile örneğiz, sanırım birkaç belediye bunu başarabiliyor, diğer belediyeler yüzde 60’lar da kaldı” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ İSTEMİYOR”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevine talip olmasını değerlendiren Boztepe, "Utku Başkanın Grup Başkanvekili olması konusunda da karışmak haddimiz değil ama vatandaş istemiyor. Sonuçta vatandaş ona Çiğli’yi yönetsin diye oy verdi." dedi.

“PAY ALMALIYIZ”

Harmandalı katı atık tesisinde çöpten üretilen elektirkten pay alınması gerektiğini belirten, "Biz çöpten elektrik üretiyoruz ilçemizde Büyükşehir üretiyor ama bize de bundan bir pay verilmeli ve başkan bu konu da bir adım atmalı." dedi.

“GEÇEN MECLİSTE 'ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR KARŞIYAKA VE BORNOVA’YA RAKİP DEDİN' ŞİMDİ İSE BAŞKA KONUŞUYORSUN”

CHP’li Meclis Üyesi Deniz Bektaş’tan Boztepe’ye sert bir yanıt geldi.

Bektaş, “Hüsnü Boztepe arkadaşımız konuşunca aklıma Kemal Sunal’ın filmi geldi. Orda kendisine bir bakkal miras kalıyor, sonra diyor Kemal Sunal’a sen ne yaptın veresiye defterini, tarttım sonra sattım diyor, sen bizim mutfağımıza da girdin, evimize de karıştın, geçen mecliste Çiğli, Karşıyaka, Bornova’ya rakip bir şekilde geliyor dedin ama şimdi çehresi gelişmedi diyorsun” ifadelerini kullandı. 

“UTKU BAŞKANIN NE YAPACAĞI SENİ İLGİLENDİRMEZ”

Bektaş, "Kuş Cenneti'yle ilgili gelmiyorsun, gitmiyorsun ahkam kesiyorsun, Utku Başkanın Grup Başkanvekili olup olmayacağını sana sormayacak. Bu sana kalmadı, o dışarıdan bir taş atılacak konu değil. Çiğli’de belediye başkanlığı da yapar grup başkanvekilliği de yapar. Bu faaliyet raporunda geçen bir konu değil ve seni neden ilgilendiriyor. O kitabı okusan başka bir şey konuşurduk”diye konuştu.

“BAŞKANIN HAKKIDIR”

CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin, “Bizim başkanımız Büyükşehir’in doğal üyesidir ve Grup Başkanvekilliğine üye olması hakkıdır. Bu konuda bir sorun yok. Millet Çiğli’de başkan ol diye oy verdi ama kendi demokratik hakkını kullanmayacak diye bir sözleşmemi mi? var. Başkanımız genç ve dinamik. Yok belediye başkanınız neden mecliste yok. Bizler 22 meclis üyesi olarak buradayız. Bizler vatandaşın açlığa mahkum edilmediği bir faaliyet yürüttük. Bunu da belirtmek isterim." dedi

“BELEDİYELER ARTIK İŞÇİ MAAŞI ÖDERLERSE BAŞARILILAR DEMEKTİR”

Koçer, “Böyle bir meclisin tüm ilçelere nasip olmasını dilerim. Ben 25 yıldır siyasetteyim. Gelir gelmez pandemi belası geldi, o bitmedi devasa bir ekonomik kriz geldi. Kitledi seni, tüm belediyeler böyle. Bundan sonra belediyecilik çok zor. Bundan sonra belediyelerden büyük hayali projeler beklemek çok zor. 5 bin metre kare kauçuk aldık geçen sene, bu sene 4 kat fiyat verdi. Yani 300 bine aldığım kauçuk şu an 1 milyon mümkün değil arkadaşlar. Bu sadece bir kalem, aklımız duruyor, gerçekten artık belediyeler işçi maaşı öderse en başarılı belediye olacak. İcraat mümkün değil, projeleri ötelemek zorundasın.

“TRAMVAY BU YILIN SONUNDA BİTİYOR”

Koçer, "Gönlümüz ister Millet Bahçesi olsun, İZBAN yerin altına alınsın ama İZBAN hükümetin yapması gereken bir şey. Battı-çıktı keşke hiç olmasaydı. Çiğli’ye biz de onun itfaiyeye kadar uzamasını istiyoruz ama ondan biraz zor kurtulacağız gibi geliyor bana. Tramvay bu yılın sonunda bitecek, gerçekten de hızlı ve güzel bir çalışma var. Tramvay geçtiğinde Çiğli’nin çehresi değişecek arkadaşlar." dedi.

“YASAL OLARAK ZOR”

Koçer, "Çöpten elektrik üretiminden pay alamız konusunda yasal olarak bu nasıl oluyor bilmiyorum ama keşke olsa. Daha önce Tunç Başkan ile görüştük, yasal olarak parasal vermediğini ancak yatırım ile olabileceğini söyledi." dedi.

"BAYRAKLI VE KARŞIYAKA GİBİ BİR SAHİLİMİZİN OLMA ŞANSI YOK"

Koçer, "Meydan projemiz hazır, trafonun yer altına alınması konusu var. '3 ay içinde alacağız' dediler ama hala almadılar. Biz alınsın diye bekliyoruz yoksa meydan projemiz hazır. Gediz Deltası için Suat Çağlayan ve Deniz Bektaş bir çalışma yaptı, halkın oraya yürüyüş yolu ile gidip gelmesi için bunun planlara işlenmesi lazım. Orada yol sorununu hallettik. Çiğli’nin deniz ile buluşma hayalini hepimiz biliyoruz arkadaşlar çok büyük kıyı var ama bataklık ve sığ alan büyük kısmına bu nedenle ulaşmamız zor. Orada tonlarca kıyı şeridinin düzenlenmesi lazım. Mavişehir ile pompa istasyonu arasında ancak vatandaşı denizle buluşturabiliriz, Bir Bayraklı, Karşıyaka gibi sahilimizin olma şansı yok." dedi.

“BÜYÜK CEZALAR KESTİK”

Koçer, "Başkanımız yollarda yapılan kazılarla büyük bir mücadele içinde. 400 bin TL GEDİZ Elektriğe, 580 bin TL de İzmir Gaz'a ceza kestik. Belediye dışında herkes sokakları kazıyor ve arkasını temizlemeden gidiyor. Başkanımız talimat verdi şu an hiçbir kazıya izin vermiyoruz." diye konuştu.

KOÇER: “VERDİĞİMİZ MAAŞI HİÇ BİR BELEİDYE VERMİYOR”

Başkan Vekili Koçer sözlerini şöyle sürdürdü;

SODEMSEN konusunda gelince; Gerçekten uzman bir sendika, konunun sözleşmenin uzmanı, birçok yerde başarılı oldu ama o kadar da kolay bir iş değil. Çiğli Belediyesi’nde şu an en düşük maaş alan A grubu net 6 bin TL, ücret alıyor, bugünkü sözleşme gereği verdiğimiz oran yüzde 36 ve 2 bin 137 liraya tekabül ediyor. Net eline geçecek şu an 8 bin 120 TL oluyor. Buna yılda 4 ikramiye ve diğer girdiler dahil değil. Eğer eklersek en düşük 9 bin 700 TL olacak. En yüksek maaş belediyemizde 8 bin TL bu arkadaşlara yüzde 29 veriyoruz 2 bin 300 TL ekleyince 10 bin 349 oluyor, ikramiye ile 11 bin 894 TL’yi geçiyor. Bugün Gaziemir’de en düşük maaş 4 bin 600 TL. Biz de, 6 bin lira. Gaziemir yüzde 30 verdi oldu 6 bin 5 TL ve her şeyi ekleyince 7 bin 150 TL alacaklar. Biz de ise bu rakam alırken biz de 9 bin 700 TL, Gaziemir’de en yüksek maaş 5 bin 700 TL şu an 7 bin 750 TL’ye çıkıyor ikramiyeyle 8 bin 890 TL ama biz de bu ikramiye en yüksek maaş 11 Bin 894 TL, bu kıyaslamayı yanlış anlamayın. Bir belediyenin, bir Türkiye’nin gerçeği var. Aslında Çiğli’de anlaşma sağlanmış. Sendika rakamlara evet diyor ama sorun ikinci yıl için arkadaşlarımız ÜFE ve TÜFE toplamının yarısını istiyor 176’ı ikiye bölünce diyorlar ki seneye yüzde 88 zam istiyoruz. Belki bunda da anlaşırdık. Ama başka bir sendikacı ortayı karıştırdı. Biz ise 2. yıla yüzde 61 yani şu anki TÜFE’yi veriyoruz. Korkunç arkadaşlar bunun altından nasıl kalkılır ya, bir yandan işçi arkadaşlarımla empati yapıyorum ama bizim de başkanımızın iyi niyeti var ikinci yıl için yüzde 61 veriyoruz ama işin boyutu bu arkadaşlar. Bu bence çözülür. Yani hiçbir belediye bu maaşı vermiyor, işçimizi küçük düşürme gibi bir niyetimiz yok ama verdiğimiz maaşı İzmir’de hiçbir belediye vermiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.