Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EXPO 2026 için kritik zirve

EXPO 2026 için kritik zirve

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda “müjde” olarak duyurduğu ve İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO)’ya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. İzmir siyasetinde AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getiren proje için Başkan Soyer EXPO alanının içinde kalan 9 mahalle muhtarıyla bir araya gelecek.

  • Ege Postası
  • 22.06.2022 - 11:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO)’ya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda “müjde” diyerek EXPO 2026’nın İzmir’de yapılacağını ve fuar alanı olarak Yeşildere bölgesinin seçildiğini duyurmuştu.

Alanın EXPO planları ise geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşılık Millet İttifakı’nın ‘kabul’ oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Cumhur İttifakı, planlara ilişkin ret oyu kullanmalarının gerekçeleri olarak ise alanda “kamulaştırma” konusunda da bazı sorunların yaşandığı belirtilirken grubun temel çekincesinin kamulaştırma bedelleri ve kamulaştırmaların 2026 yılına kadar tamamlanamama riski olmasını göstermişlerdi. Cumhur İttifakı üyeleri ayrıca fuarın başka bölgelerde yapılması gerektiğini söyleyip masadaki 3 opsiyondan ikisinin kendilerine açıklanmamasını eleştirmişlerdi.

Başkan Soyer, alternatif alan eleştirilerine yanıt olarak ise EXPO heyetinin Yeşildere bölgesini gördüğünü ve fuar için o alana onay verdiklerini söylemişti.

SOYER MUHTARLARLA BİR ARAYA GELİYOR

Öta yandan; EXPO 2026’ya ilişkin  gerek bölge halkı gerekse Cumhur İttifakı kanadında eleştiriler devam ederken bugün konuya ilişkin kritik bir zirve gerçekleştirileceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Soyer, EXPO alanının içinde kalan 9 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek konuya ilişkin görüşme gerçekleştirecek.

Muhtarların yapılan toplantıda, vatandaşların planlara ve kamulaştırmalara ilişkin çekincelerini ve karşı çıkma nedenlerini Soyer’e iletecekleri ifade edilirken fuar için alternative alan da önerecekleri belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.