Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski itfaiyeci başkan açıkladı: Bunların hepsi kundaklama

Eski itfaiyeci başkan açıkladı: Bunların hepsi kundaklama

Türkiye, son bir haftadır ülkenin dört bir yanında patlak veren yangınlarla mücadele halindeyken İzmir’de gözler, yangın riskinin yüksek olduğu kıyı şeridine çevrildi. Yangın açısından riskli bölgeler arasında bulunan Foça’nın durumuna ilişkin bilgi veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, son bir haftada 3 büyük yangınla mücadele ettiklerini belirtti ve “Dün iki sefer denediler bastırdık. Kundaklama bunların hepsi” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.08.2021 - 15:45

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye yaklaşık 7 gündür güney kıyıları başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında patlak veren orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Ülke genelinde bir yangın kontrol altına dahi alınmazken başka bir noktada yeni bir yangın çıkıyor. Yangınla mücadelede merkezi hükümet ve bakanlıkların müdahaleleri belirli bölgelerde yetersiz kalırken belediyeler ve sivil halk yangınların kontrol altına alınması için seferber olmuş durumda.

Ülke genelinde yangınlar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta sonu CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla Çeşme’de iki günlük kampa girmişti. Kampta yapılan toplantıların ana gündemi ise yangınlar ve yangınlara yönelik alınacak tedbirler olmuştu.

Öte yandan İzmir’de bir süredir etkili olan sıcak hava dalgasıyla birlikte gözler yangın riskinin olduğu ilçelere çevrildi.

Eski itfaiye eri olan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz,  yangın felaketi açısından İzmir’in riskli bölgeleri arasında bulunan Foça’nın durumuna ilişkin Egepostası’na konuştu. 

1 HAFTADA 3 BÜYÜK YANGIN
Geçtiğimiz haftalarda büyüt bir yangın atlattıklarını ifade eden Başkan Gürbüz, son olarak 2 kundaklama olayıyla karşılaştıklarını belirtti ve “Geçtiğimiz haftalarda 400 hektar alanımız yandı. İzmir’de ilk yangınlar bizim ilçemizde oldu. 1 hafta içerisinde 3 tane büyük yangın atlattık. Bütün çamlık alanlarım yandı. Bizim ilçemizde yakabilecekleri hiçbir şey kalmadı. Dün iki sefer denediler bastırdık. Kundaklama bunların hepsi” dedi.

FOÇA’DA TAM TEYAKKUZ
İlçede yangınlara karşı tam teyakkuz halinde olduklarının altını çizen Başkan Gürbüz, “Zabıtamız, 7/24 sahilleri gezip denetleme yapıyor. Bu denetimler jandarma tarafından da yapılıyor. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve ben üçümüz bir arada yangınlara yönelik tedbir çalışmalarını koordine etmeye çalışıyoruz. Şu an belediyemizin yangınla mücadele için iki aracı ve 10 personeli bulunuyor” diye konuştu.    

“BAŞKANIN SÖZÜ EMİRDİR”
Başkan Soyer, geçtiğimiz hafta sonu yapılan kampın ardından Türk Hava Kurumu’nun hangarlarında bekletilen uçaklardan birini kiralama önerisinde bulunmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in önerisine olumlu baktığını ifade eden Başkan Gürbüz, “Başkanın sözü emirdir. Ne diyorsa doğrudur” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.