Dolar 32,4890
%0.01
Euro 34,8400
%-0.38
Altın 2.451,500
%0.63
Bist-100 9.871,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Encümen kendi kararını bozdu: Büyükşehir’in yıkım ihalesinde flaş değişiklik

Encümen kendi kararını bozdu: Büyükşehir’in yıkım ihalesinde flaş değişiklik

30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının yıkım ihalesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen daha önce verdiği kararı bozdu. Encümen, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Hurda Karşılığı Yıkımı ve Molozlarının Atılması İşi” ihalesinin “Açık Teklif Usulü" yapılması kararını iptal etti ve ihalenin, Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü" ile yaptırılmasına karar verdi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2022 - 11:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin tartışmalar hala devam ederken binaya ilikin flaş bir gelişme yaşandı.

Depremin ardından bina tahliye edilirken simge yapının yıkılmasının gündeme gelmesiyle birlikte kamuoyunda tepkiler oluşmuştu. Bir yandan odalar, binanın tarihi değerleri de gözetilerek yıkılmaması güçlendirilmesi önerisinde bulunurken binanın deprem güvenliğinin ve güçlendirilmeye uygunluğunun ve depremi sonrası yapılan gözlemler ışığında değerlendirilmesi için bir inceleme yapılmıştı. İncelemenin ardından binanın güçlendirmeye uygun olmadığı söylenmiş ve yıkılması kararı alınmıştı.

SOYER “YIKILACAK” DEMİŞTİ VE İHALE USULÜ BELİRLENMİŞTİ

Karara karşı çıkan TMMOB’ye bağlı odalar yıkıma karşı çıkarak Anıtlar Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. Kurul’dan  olumlu sonuç çıkmamasının ardından karar Üst Kurul’a taşınmıştı.
Öte yandan; bugün Büyükşehir Binasının akıbetine ilişkin konuşan başkan Soyer, Üst Kurul’un da başvuruyu reddettiğini ifade etmiş ve “2022 yılının başında binayı yıkacağız” demişti. 
Binanın akıbetine ilişkin tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni 30 Aralık tarihinde binanın yıkımı için ihale kararı almış ve "Cumhuriyet Bulvarı No:1 Konak/İZMİR" adresinde bulunan Ana Hizmet Binamızın,

"Açık Teklif Usulü" ile ihale edilerek yaptırılması için ilana çıkılması hk. Aynen Kabulüne” ifadeleriyle ihalenin açık teklif usulü yapılacağını duyurmuştu.

MALİYETLER USÜLÜ DEĞİŞTİRTTİ

Öte yandan karardan yaklaşık 3 ay sonra İzmir Büyükşehir Beleyesi Encümeni verdiği kararı bozarak ihale usulünün değiştirilmesine karar verdi. 

Alınan kararla birlikte Devlet İhale Kanununun 35/c maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile yapılmasına karar verilen “İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasının Hurda Karşılığı Yıkımı ve Molozlarının Atılması İşi” ihalesinin Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre "Kapalı Teklif Usulü" ile yaptırılmasına karar verildi.

Usül değişikliğine gerekçe olarka ise; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu parasal limitleri ve güncel fiyatlar ile oluşturulan muhammen bedeldeki artışlar gösterildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.