Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Emlak Konutları’ itirazları komisyon engeli

‘Emlak Konutları’ itirazları komisyon engeli

Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde bulunan ve Emlak Konutlar olarak bilinen bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Alana ilişkin planlara, askı sürecinde yapılan itirazlar Karşıyaka Belediye Meclisi İmar Komisyonunca ‘herhangi bir hak kaybı olmadığı' gerekçesiyle reddedildi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2021 - 10:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı üçüncü oturumda gündeme gelen Karşıyaka Atakent Mahallesi’ndeki bulunan ve Emlak Konutları olarak bilinen konutları olarka bilinen alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları kentin gündemine oturmuştu.

Alandaki binaların 0.40 imar büyüme hakkının kaldırılmasına ilişkin konuşan Emlak Konutları Platformu’nun sözcülüğünü üstlenen Mehmet Nevzat Özkılıç, Emlak Bankası Konutları’nın imar büyüme hakkının korunması ve kentsel dönüşüme dâhil edilmesi gerektiğini belirtmişti.

KONU KILIÇDAROĞLU’NA TAŞINMIŞTI

Büyüme hakkı ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla başlayan gerilim artarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taşınmıştı.

Örnekköy 2. Etap Kentsel Dönüşüm temel atma törenine katılmak için İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’yla konuşan  CHP Lideri'ne hazırladıkları dosyayı sunan Emlak Konutları Platformu, basın açıklaması düzenleyerek planlamalara itiraz edeceklerini duyurmuşlardı.

İTİRAZLAR SONUÇLANDI

Öte yandan; geçtiğimiz aylarda askıya çıkarılan planlara yapılan itirazlar Karşıyaka Belediye Meclisi komisyonlarınca incelendi ve konuya ilişkin karar verildi.

İmar Komisyonu'nda görüşülen itirazlar, ‘1979 yılında belirlenen kitle ölçülerine göre herhangi bir hak kaybı olmadığı' gerekçesi ile oy çokluğu ile reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.