Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Selçuklu kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyor

Efes Selçuklu kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyor

Efes Selçuk’lu kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesine karşı sokaklardaydı. Efes Selçuk Kadın Platformu’nun çağrısıyla İstasyon Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sivil toplum örgütleri temsilcileri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP’li Meclis Üyeleri, çok sayıda partililer ve vatandaşlar katıldı.

  • Ege Postası
  • 21.03.2021 - 08:54

İstasyon Meydanı’ndan sloganlar ve şarkılarla yürüyen kadınlara erkekler de alkışlarıyla destek verdi. İstasyon Meydanı’ndan Argenta Caddesi’ne kadar yürüyen kadınlar, caddede “Kadın Güzelleştirir” temalı duvar resimlerinin önünde basın açıklaması yaptı. Efes Selçuk Kadın Platformu adına CHP Meclis Üyesi Güllü Kartal tarafından okunan basın açıklamasında Türkiye’de pandemi, işsizlik, yoksulluk gibi sorunlar yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin kadınların kazanımlarını ortadan kaldırılacağının altı çizilerek; “28 günlük kısa Şubat ayında bile 35 kadın öldürüldü. Ne Kadar kolay söyleniyor, tek cümle. Ancak geride kalan çocuklar ve aileler ne durumda. Kadınlar yaşamak istiyor. Kadınlar insanca yaşamak istiyor. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır “ denildi.

KADIN MÜCADELESİNİN SİYASETİ OLMAZ

Basın açıklamasının ardından konuşan Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Biz İstanbul Sözleşmesi’ni uygula diye haykırırken, sözleşmenin bir anda tek kişinin kararı ve iradesiyle feshedildiğini öğrendik. Biz tek kişinin kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Biz sokağa çıkmayan kadınların da haklarını savunacağız. Küçük bir ilçe olan Efes Selçuk’ta küçük bir çağrıyla toplandık. Görüyoruz ki; Efes Selçuk’ta İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve bu sözleşmeden vazgeçilmemesini isteyen kadınlar kadar erkekler de var. Ben bir idareci olarak ve bir kadın olarak bir kez daha söylüyorum ki; bu sözleşmenin uygulanmamasını ve bu sözleşmeden vazgeçilmesini kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” dedi.

Kadın mücadelesinin siyaset üzeri bir mücadele olduğunun altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz burada bütün kadınlar yan yana duruyoruz. Bütün kadınların hakları için mücadele ediyoruz. Çünkü kadının, kadın haklarının siyaseti olmaz. Kadınlar bunu öğrenemeyenlere öğretecek” diye konuştu.

Başkan Ceritoğlu Sengel; kadınların İstanbul Sözleşmesi ile kazandığı haklarından asla vazgeçmeyeceğine vurgu yaparak; bu mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.