Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Selçuk'ta Nike anıtı açıldı

Efes Selçuk'ta Nike anıtı açıldı

Efes Selçuk’ta düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde mitolojik Zafer Tanrıçası Nike’dan esinlenerek stilize edilen “Kadın İnsanlığın Kanatlarıdır” heykeli ziyarete açıldı. Ahmet Ferahlı Parkı’nda yer alan heykel kadınların zaferini sembolize ediyor.

  • Ege Postası
  • 09.03.2021 - 11:58

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinden pek çok etkinliğin düzenlendiği Efes Selçuk’ta, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, güne belediyede çalışan kadın emekçilerle Kadın Dayanışma Merkezi’nde bir araya geldiği kahvaltı ile başladı. Başkan Ceritoğlu Sengel kadın çalışma arkadaşlarına bir kadın olarak Efes Selçuk’ta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek; “Sizlerle birlikte çalışmak bizim için büyük bir gurur” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle “Kadın insanlığın kanatlardır” yürüyüşü için Atatürk Anıtı önünde toplanan katılımcılar, burada düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından kent sokaklarında pankartlar ve sloganlarla yürüdüler. Ahmet Ferahlı Parkı’nda son bulan yürüyüşün ardından açılışı yapılan  “Kadın insanlığın kanatlarıdır” heykeli hakkında Başkan Ceritoğlu Sengel katılımcılara bilgi verdi.

Başkan Sengel heykel ile ilgili olarak; “ Efes Selçuk’un en önemli değerlerinden biri Nike heykeli, bunun haricinde bir de Semadirek (Samothrake)  Nike heykeli var. İki heykelin karması bir heykel meydana getirelim ve bu heykel kadınların zaferi elde edeceğinin simgesi olsun istedik. O yüzden de Efes Selçuk’a yakışan bir şekilde sembolize edilmiş olan bilhassa başsız olan bir heykel yaptık. Çünkü bu heykelde anlatılmak istenen hangi kadın olursa olsun, kadın kim olursa olsun kararlılık ile zaferi elde edebileceğidir. Bu heykel ile zaferin eninde sonunda kadınların olduğunu sembolize ettik” dedi.

Efes Selçuk’un sembol mekânlarından Ahmet Ferahlı Parkı’nda bulunan “Kadın insanlığın kanatlarıdır” heykeli, Heykeltraş Mustafa Toygar tarafından mevcut Semadirek (Samothrake)  heykelinin stilize edilerek modellenmesi çalışması olarak Ahmet Ferahlı Parkı’nda yer alıyor.

KORKMAYAN KADINLARIN HİKYESİ SAHNELENDİ

“Kadın insanlığın kanatlarıdır” heykelinin bulunduğu Ahmet Ferahlı Parkı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikler; Efes Selçuk Belediye Tiyatrosu “Korkma” adlı oyunu ile son buldu. Gerçek kadın hikâyelerini anlatıldığı, Gülhan Ayhan’ın yazıp yönettiği oyunda Efes Selçuk Belediyesi Tiyatrosu oyuncuları başarılı bir performans sergiledi. İzleyenleri duygulandıran oyun kadınların zorluklar karşısında nasıl güçlü, nasıl özgür olacağı mesajı ile izleyenleri duygulandırdı. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, oyunun sonunda sahneye çıkarak tüm oyuncuları tebrik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.