Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Efes Alan Yönetimi Planı meclisten oy birliğiyle geçti

Efes Alan Yönetimi Planı meclisten oy birliğiyle geçti

Efes Selçuk’ta 2022 yılının ilk meclis toplantısında Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, önemli açıklamalarda bulundu. Bir yıl görev yapacak ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapılan toplantıda Efes Alan Yönetimi Planı da meclisten oy birliğiyle geçti.

  • Ege Postası
  • 04.01.2022 - 22:32

Yılın ilk meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri olan Efes Alan Yönetimi Planı da belediye meclisinde görüşüldü. Planın oylamaya sunulmasından önce Efes Müzesi Müdürü ve Alan Başkanı Cengiz Topal, Efes Selçuk’un Dünya Mirası listesine giriş sürecine ilişkin bir sunum yaptı. 

ALAN YÖNETİM PLANI’NA MECLİSTEN OY BİRLİĞİ

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan bileşenleri kapsayan Efes Selçuk bölgesinin kültürel ve doğal mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için stratejik plan niteliği taşıyan, 2022- 2027 yıllarını kapsayan Efes Alan Yönetim Planı, UNESCO Dünya Miras Komitesi’ne iletilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilebilmesi için belediye meclisinden geçmesi gereken plan oy birliğiyle kabul edildi. 

EMITT FUARI ÇOK ÖNEMLİ

Ocak ayı meclisinde dilek ve temenniler kısmında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yaklaşan turizm sezonunun iyi geçmesi için temennide bulunarak; “Dünyanın beş önemli turizm fuarından bir tanesi olan EMITT Fuarı öncesinde geçen hafta turizmcilerle birlikte bir toplantı yaptık. Travel Turkey Fuarı’na gittiğinizde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gittiğinizde Celsus Kütüphanesi ile karşılaşıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.  
Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Efes Selçuk’un ise bundan daha fazla yararlanılması gerektiğini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, UNESCO’ya girmiş bulunan Efes Selçuk’un, Efes Selçuk Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kapsamlı tanıtım çalışmalarının ve yatırımların verdiği güçle hak ettiği yerini bulması gerektiğini vurguladı. Başkan Ceritoğlu Sengel, “Efes Selçuk’un gerçek sahibinin kim olduğunu göstermek adına EMITT Fuarı’na katılımımızı çok önemsiyorum” dedi. 

HÜKÜMET KONAĞI ALANI BİZE TESLİM EDİLDİĞİNDE…

Kent gündemini ilgilendiren konulara dair de önemli açıklamalar yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, yıkımı gerçekleşen Hükümet Konağı Alanı’nın planlarda Belediye Hizmet Alanı olarak görüldüğünü belirterek; “Biz de oraya uygun bir düzenleme yapmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dava açılmıştı. O davanın ilkini biz kazandık.” dedi ve açılan ikinci davanın kaybedilmesine karşın, İstinaf Mahkemesi’ne başvurduklarını belirtti. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Şimdi insanlar sorarlar belediye neden buraya bir şey yapmıyor diye yer bizim değil. Biz orası bize teslim edildiğinde projesini çizdiririz.” diyerek hukuki sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

BAŞKA EFES SELÇUK YOK

2022 yılının ilk meclisinde değerlendirmede yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz 2,5 yılı hiç ama hiç mazlum edebiyatı yapmadan, yüksünmeden, gururla, kimi zaman tökezleyip düştüğümüzde de elimizde bir avuç toprakla kalkmayı bilen kocaman bir Selçuk Belediyesi ekibi olarak geride bıraktık.  Üzerimize çamur atarlar, ama üzerimizi silkeleyip, omurgamızı dik tutup yürümeye devam ederiz. Geri kalan 2,5 yıl boyunca ben, çalışma arkadaşlarım, meclis üyelerim ve hepimizin desteğiyle aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü başka Efes Selçuk yok. Efes Selçuk aleyhine oyun oynanmasını ne biz ne de burada yer alan 15 meclis üyesinin hiçbiri istemez. Biz yolumuza devam edeceğiz. 2022 yılı, eğer inancımız kaybetmezsek, birbirimize olan güvenimizi kaybetmezsek, birbirimize çelme takma derdine düşmezsek ve Efes Selçuk’u siyasetin üzerinde tutarsak, hiçbir güç bizim önümüzde duramaz” dedi. 

TURİZMDEN BEKLENTİ YÜKSEK, SALGIN ÖNLEMLERİ KRİTİK

Önümüzdeki turizm döneminde beklentinin ve verilerin Efes Selçuk için çok olumlu olduğunu belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yeniden artışa geçen salgın verilerine yönelik de önlemlerin ve çalışmaların önemini vurgulayarak aşının gerekliliğini hatırlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.