Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismi Çiğli’de yaşayacak

Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismi Çiğli’de yaşayacak

Çiğli Belediyesi, pandemi döneminde Covid-19 salgını sebebiyle hayatını kaybeden Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismini verdiği İnönü Mahallesi’ndeki parkı düzenlediği törenle hizmete açtı.

  • Ege Postası
  • 09.11.2022 - 15:24

2020 yılında görev yaptığı Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde Covid-19 salgınına yakalanarak hayatını kaybeden Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismi Çiğli Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde projelendirilen parka verildi. Parkın açılışına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Niğde Bor Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya, İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceylan Özkan, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, dernekler, Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ailesi ve mesai arkadaşları ile mahalle sakinleri katılım gösterdi.

Çocuk oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanlarıyla her yaştan vatandaşa hizmet sunacak Dr. Mehmet Atilla Baran Parkı, kentin yeşil alan kapasitesini de artıracak.

Başkan Gümrükçü: “Gelecek nesillere ilham olacak”

Park açılışında konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “Geride bıraktığımız Pandemi dönemi milletimize tarifsiz acılar yaşattı. Binlerce vatandaşımızı kaybettik. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gece gündüz demeden cefakarca görev yapan çok değerli sağlık emekçilerimizi kaybettik. ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüyle hekimlerimize olan güvenini açıkça belirten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 84. yıl dönümüne bir gün kala açılışını yaptığımız bu güzel parkımıza 2020 yılında İzmir’de salgınla mücadelede kaybettiğimiz Dr. Mehmet Atilla Baran’ın ismini verdik. Mehmet hocamız tıpkı diğer meslek arkadaşları gibi toplum sağlığını kendi sağlığından önde tutarak verdiği kahramanca mücadeleyle tüm İzmirlilerin gönlünde ayrı bir yer edindi. Hocamızın azim ve çalışkanlığının çocuklarımıza ve gençlerimize ilham kaynağı olması adına ismini Çiğli’de yaşatacağız” diye konuştu.

“Kaliteli yaşam alanları kazandırıyoruz”

Çiğli’ye kaliteli yaşam alanları kazandırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Gümrükçü, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Çiğlimize kaliteli yaşam alanları kazandırmak adına çalışıyoruz. İnönü Mahallesi’nde açılışını yaptığımız Dr. Mehmet Atilla Baran Parkı ile de hem vatandaşlarımıza sosyalleşme alanı yaratacak hem de kentimizin yeşil alan kapasitesini artıracağız. ” ifadelerini kullandı.

Süleyman Kaynak: “Kıymetli bir vefa örneği”

Açılışa katılan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Bu güzel açılışta yer almaktan dolayı mutluyuz. Biz sağlık emekçileri için çok kıymetli bir gün. Çok ağır geçen Pandemi döneminde insanüstü bir çaba ile toplumumuzun sağlığını korumak için mücadele ettik. Bu mücadelede kaybettiğimiz canlarımızdan biri de Mehmet Atilla Baran. İsminin Çiğli’de yaşatılacak olması bizim için gurur vesilesi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Argun Baran: “Yüreği güzel bir insandı”

Mehmet Atilla Baran’ın ağabeyi Argun Baran, “Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü başta olmak üzere parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Atilla yüzündeki gülümseme kadar yüreği de güzel bir insandı. Herkese iyilikle dokunmaya çalışırdı. Onun anasının yaşatılacak olmasından dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Nurettin Akbuğa: “Utku Başkanımızı kutluyorum”

Park açılışına misafir olarak katılan Konya Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, “Sağlık emekçilerimizin Pandemi döneminde gösterdiği olağanüstü çabayı asla unutmayacağız. Utku Başkanımıza gösterdiği vefa örneğinden ve güzel icraatından dolayı kutluyorum” dedi.

Kazım Sönmez: “Gururluyuz”

Konuşmasına Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye teşekkür ederek başlayan İnönü Mahallesi Muhtarı Kazım Sönmez, “Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde bizleri korumak adına canı pahasına mücadele eden Mehmet Atilla Baran isminin mahallemizde yaşatılacak olmasından ötürü gururluyuz. Her yaştan vatandaşımızın sosyalleşebileceği bu güzel parkı mahallemize kazandıran Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye ve ekip arkadaşlarına şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.