Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dönüşüme itirazlarda karar verildi: Müftülüğe ‘onay’ Şehir Plancılarına ‘ret’

Dönüşüme itirazlarda karar verildi: Müftülüğe ‘onay’ Şehir Plancılarına ‘ret’

Bayraklı Belediyesi’nin Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde 60 hektarlık alanı kapsayan ve geçtiğimiz aylarda askıya çıkan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planlara gelen itirazlarla ilgili kararını verdi. Yetkili komisyonlarca yapılan değerlendirmenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü tarafından yapılan itirazlar kabul edilirken Şehir Plancıları tarafından yapılan itiraz reddedildi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 08:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi,  Adalet ve Manavkuyu mahallelerinin ardından, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Revizyon Planlarını hazırlayarak geçtiğimiz aylarda askıya çıkarmıştı.

İlçede yaklaşık 60 hektarlık alanın dönüşümünü öngören planlara ise; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Ravza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Alparslan ve Cengizhan, Fuat Edip Baksı Bölgesi Kentsel Dönüşüm Derneği ve vatandaşlardan itirazlar gelmiş ve itirazlar geçtiğimiz ay, görüşülmek üzere meclis komisyonlarına havale edilmişlerdi.

KOMİSYONLARDAN KARAR ÇIKTI

Öte yandan; İmar, Hukuk, Kent Konseyi, Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komisyonlarında görüşülen itirazlar komisyonlarca karara bağlandı.

Komisyonlarda oybirliğiyle verilen kararlar kapsamında; planlara  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü ve Ravza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, İzmir İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı tarafından yapılan itirazlar kabul edilirken  Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Kentsel Dönüşüm Derneği ile bazı vatandaşlar tarafından yapılan itirazlar reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.