Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK’ten AK Partili Pehlivan’a sert uyarı: İşçinin ekmeğiyle oynarsanız o lokmayı boğazınıza dar ederiz

DİSK’ten AK Partili Pehlivan’a sert uyarı: İşçinin ekmeğiyle oynarsanız o lokmayı boğazınıza dar ederiz

DİSK Ege Bölge Temsilciliği haftalardır işbaşı yapmak için bekleyen Meta-Su ve MENAŞ işçileri ile birlikte Menemen’de basın açıklaması düzenledi. Şirket yetkilerinin mahkeme kararıyla devredilmesiyle birlikte işçilerin işbaşı yapmalarının önünün açıldığını söyleyen Sarı, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ı işçilerin işten çıkarılması konusunda sert bir şekilde uyardı ve “Menemen halkıyla bu koltuklara oturanlar, işçinin alın teriyle ve ekmeğiyle oynamayın. Eğer bunu yaparsanız sizin boğazınızdan geçen lokmayı boğazınıza dar ederiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 14:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Devrimci İşçi Sendikası (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, yetki devrinin yapılmaması nedeniyle yaklaşık bir aydır işbaşı yapmaları engellenen Meta-Su ve MENAŞ işçilerine destek vermek için işçilerle bir araya geldiler.

Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda DİSK yöneticileri, sendikaya bağlı işçiler ve şirket işçileri bir araya geldi.

Alanda açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, şirket yetkilerinin AK Parti’ye devredildiğini ve işçilerin işbaşı yapmasının önünün açıldığını söyledi. Sarı ayrıca, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a sert bir uyarıda bulunarak, işçi kıyımı yapılması halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

Menemen’de yaşanan işçi sorununun yaklaşık bir yıl önce 184 işçinin işten çıkarılmasıyla başladığını hatırlatan Sarı, “Bu sorun 1 yık önce de 184 işi arkadaşımızın işten atılmasıyla karşı karşıya kaldığı sorunu ilk günden beri takip ediyoruz ama ne yazık ki burada yaşanan olumsuzluktan sonra burada yapılan seçim sonucu birçok hileyle Menemen Belediyesi’ne başkan vekili seçildi. Biz takip etik hile ile başa gelenler, ilk iş olarak 661 arkadaşın işiyle ve aşıyla oynadılar. Hiç kimse kendini sorgulamazken menemen sokaklarını süpüren, çöplerini toplayan ve menemen halkına hizmet eden işçilerin ekmeğine göz diktiler. Biz buna karşı yanana olmak için yanınızdayız” dedi.

“BU OYUNA GELMEYİN”

Şirket yetkilerinin mahkeme kararıyla devredilmesiyle birlikte işçilerin işbaşı yapmalarının önünün açıldığını söyleyen Sarı, olası işçi kıyımlarına karşı Belediye Başkan Vekili Pehlivan’ı uyardı ve şunları söyledi; “Bugün buraya gelirken çok güzel bir haber aldık. Menemen işçisine iş müjdesi verildi. DİSK’in ayağı öyle uğurlu gelecek ki... Ancak biz AKP’nin politikalarını 20 yıldır biliyoruz. Bir iki konuya dikkat çekmek istiyorum. Buradaki yollu direnişi kırmak için ‘Sizi işbaşı yaptırıyoruz’ deyip yarın bu birliğinizi bozup 3er 5er sizi işten çıkarmaya kalkarlarsa DİSK o işçilerin yanında olacak.

AKP 20 yılda bunu yaptı.25 yıllık Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde önce sessizce bir şeyleri kabul edip daha sonra ‘Sen bankamatik işçisisin’, ‘Senin kaşın kara’ diye sizi yalnızlaştırarak sizi işinizden etmeye kalkar. Lütfen bu oyuna gelmeyin. Böyle bir şey olduğunda sendikanıza haber salın. Siz bunu yapıtınızda biz sizin kurduğunuz direniş çadırında yanınızda olacağız. Bunu AKP’li belediye başkanları da duysun.

“EMEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Tüm siyasilere sesleniyorum. Menemen de oy verip seçtiğiniz meclis üyeleri ve oy verip belediye başkanı yaptığınız ve Menemen halkıyla bu koltuklara oturanlar, işçinin alın teriyle ve ekmeğiyle oynamayın. Eğer bunu yaparsanız sizin boğazınızdan geçen lokmayı boğazınıza dar ederiz. Çünkü işçiler birleştikçe güçlüdür. Siz yoksanız üretim, hizmet yok. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Siz hizmet vermezseniz o belediye yetkileri sokakları süpürüp parkların taşlarını yenileyemezler. Sizin emeğiniz olmadan bunun üstesinden gelmezler. Emeğinize sahip çıkın”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.