Dolar 32,5578
%0.03
Euro 34,8758
%0.03
Altın 2.427,920
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Depremzedelerin çıkarıldığı iddia edilmişti: Soyer’den ‘Uzundere’ iddialarına yanıt

Depremzedelerin çıkarıldığı iddia edilmişti: Soyer’den ‘Uzundere’ iddialarına yanıt

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay Hattında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere’deki 224 konuta yerleştirilen depremzedelere “Daireleri boşaltın” uyarısı geldiği iddialarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yanıt geldi. İddiaları üstü kapalı olarak doğrulayan Soyer, “Biz 1 yıl için elektriği ve suyunu da ödeyerek ücretsiz kullandırmak için yetki almıştık meclisten. O 1 yıl doldu. Üzerinden bir 6 ay daha geçti. Daha fazla… Sayıştay da bizimle ilgili sorgu açıyor bu konuda. Bizim daha fazla göz yummamız mümkün değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2022 - 13:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yer alan Samos Fay Hattında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde binin üzerinde bina ağır-orta- hafif dereceli hasar alırken binlerce vatandaş da evsiz kalmıştı.

Depremin ardından merkezi yönetim ve yerel yönetimler depremzedelerin önce geçici ardından da kalıcı konutlara yerleşmesi için düğmeye basarken İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye mülkiyetinde bulunan Uzundere’deki 224 konutu depremzedelere tahsis etmişti.

Bir yıllığına depremzedelere tahsis edilen konular için depremzedelerden kira alınmazken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin 1. yılında gerçekleştirilen anma etkinliğinde Uzundere konutlarında kalan depremzedelerin konaklama süresini 6 ay daha uzattıklarını duyurmuştu.

Ancak geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Uzundere konutlarındaki depremzedeleri ziyaret ederek “20 Temmuz tarihine kadar daireleri boşaltın” uyarısında bulundukları iddiaları gündeme geldi.

“DAHA FAZLA GÖZ YUMMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Konu, İzmir kamuoyunda büyük yankı uyandırırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den iddialara yanıt geldi.

İddiaları üstü kapalı olarak doğrulayan Soyer, Sayıştay göndermesi yaptı.

Depremzedeler için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Soyer, süreyi daha fazla uzatamadıklarını belirtti ve “Maalesef o istekler ve niyetler mevzuat nedeniyle mümkün olamıyor. Bizim orayı ancak ihaleyle satmamız mümkün. Dolayısıyla da bütün iyi niyetimizle bunu yapmak istiyor olmamamıza rağmen bu mümkün değil. Biz 1 yıl için elektriği ve suyunu da ödeyerek ücretsiz kullandırmak için yetki almıştık meclisten. O 1 yıl doldu. Üzerinden bir 6 ay daha geçti. Daha fazla… Sayıştay da bizimle ilgili sorgu açıyor bu konuda. Bizim daha fazla göz yummamız mümkün değil” dedi.

“MEVZUATA AYKIRI”

Soyer, geçtiğimiz yıl, Uzundere konutlarının depremzedelere satılmasını istediklerini belirtmişti. Satışın mevzuat gereği mümkün olmadığını belirten Soyer, konutlar için ilerleyen dönemlerde ihaleye çıkılacağını belirtti ve “E tabi. Olacak. Yapmak zorundayız. ‘Oturanlar öncelikli olacak’ ibaresi oymak kamu mevzuatına aykırı. Keşke koyabilsek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.