Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Darbenin izlerini taşıyordu:Buca’nın kalbinin adı değişiyor

Darbenin izlerini taşıyordu:Buca’nın kalbinin adı değişiyor

12 Eylül döneminin işkencecilerinden olduğu söylenen Genel Kurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in yargılandığı 28 Şubat davasını sonucunda suçlu bulunmasıyla birlikte Buca’nın kalbi olarak görülen ve en büyük meydanlarından olan Çevik Bir Meydanı’nın adının değiştirilmesi gündeme gelmişti. Geçtiğimiz Eylül ayında gündeme gelen konuyla ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu kararını verdi. Komisyon kararıyla birlikte meydanın adı Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2022 - 10:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 12 Eylül döneminde Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in özel kalem müdürü olan ve 12 Eylül döneminin işkencecilerinden olduğu söylenen Genel Kurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in yargılandığı 28 Şubat davası geçtiğimiz Ağustos ayında sonuçlanmış ve Çevik bir, tutuklanmıştı.

Çevik Bir’in suçunun onanmasıyla birlikle Buca’nın kalbi olarak görülen ve en büyük meydanlarından olan Çevik Bir Meydanı’nın adının değiştirilmesi gündeme gelmişti. 

İlgili konu, 2020 Ağustos ayında gerçekleştirilen Buca Belediye Meclisi’nde gündeme gelmiş ve meydanın adının Türkiye’de ilklerin kadın siyasetçisi “Buca’nın ablası” Işılay Saygın olması önerilmişti. 

BÜYÜKŞEHİR’DE DE GÜNDEME GELDİ

Meydanın isminin değiştirilmesi konusu İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül 2020 oturumunda da gündeme gelmiş ve AK Partili meclis üyeleri meydanın adının Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi önermişlerdi.

Hukuk Komisyonunda görüşülen isim değişikliği önerisi komisyon üyelerinin oybirliğiyle değiştirildi ve yıllardır Çevik Bir adını taşıyan meydanın adı resmi olarak Demokrasi Meydanı oldu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.