Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Mahallesi itirazlarına meclisten veto

Cumhuriyet Mahallesi itirazlarına meclisten veto

Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. Etap 1/100 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında vatandaşların “yerleşik konut alanı, bitişik nizam 4 katlı” yapılaşma koşuluna yaptığı itirazları gündeme geldi. Planlara yapılan itirazlar mecliste oybirliğiyle reddedildi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2022 - 18:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Karşıyaka Belediyesi’nin elektrik enerjisi öz tüketimini karşılamak ve bu kapsamda belediyenin enerji giderlerini azaltmak için mülkiyeti belediyeye ait olan bir taşınmazda Güneş Enerji Santrali kurulmasına ilişkin önerge ve bu projenin hayata geçirilmesi için İller Bankası’ndan kredi alınması önergesi gündeme geldi.

Bu kapsamda; belediyenin fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurulmasına uygun olan taşınmazların çatılarına GES kurulması önergesi ve gerekli sistemlerin kurulumu için gerekli maliyetin karşılanması adına İller Bankası’ndan karşılanması amacıyla Başkan Tugay’a yetki verilmesi önergesi doğrudan oylandı.

Belediyenin temiz enerji için mecliste getirdiği GES ve kredi önergeleri meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

‘CUMHURİYET’ İTİRAZLARINA RET

Öte yandan; mecliste Karşıyaka’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan cumhuriyet Mahallesi planlarına, askı sürecinde yapılan itirazlar da gündeme geldi. 

Oturumda görüşülen ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. Etap 1/100 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında vatandaşların “yerleşik konut alanı, bitişik nizam 4 katlı” yapılaşma koşuluna yaptığı itirazlarına ilişkin komisyonların kararı meclis üyelerine sunuldu.

Komisyonlarda oybirliği ile reddedilen itirazlar, meclis üyelerince de oybirliğiyle reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.