Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Bayramı Bergama'da coşku ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Bergama'da coşku ile kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıl dönümü 14 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen törenle coşku içerisinde kutlandı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2021 - 13:56

Törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Kürşat Güler, gaziler, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma, halkın selamlanması, bayramlarının kutlanması, öğrenci, sporcu ve gazilerin kortej halindeki yürüyüşü, halk oyunları gösterisi ve ödül töreni ile devam etti.

BAŞKAN KOŞTU; “CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yıl dönümü münasebetiyle açıklama yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin çok ağır bedellerle kurulduğuna işaret etti. Başkan Koştu, “Birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Milletimizin inancı ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük başarısı ile Cumhuriyet’in ilanı, dünyada eşine nadir olarak rastlanan bir azmin ve inancın sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatı olduğuna dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu’da Milletimizin var olma savaşı olduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Cumhuriyet ise yeniden dirilişimizin simgesidir. Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışı ile kurduğumuz, halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum” dedi.

FENER ALAYI'NDA BERGAMA TEK YUMRUK OLDU

Cumhuriyet Fener Alayı yürüyüşünde Bergama tek yumruk oldu. 7'den 70'e vatandaşların katıldığı ve dün akşam Mehmet Akif Ersoy Parkı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan Fener Alayı önemli görüntülere sahne oldu. Anlı- şanlı bayrağımızın açıldığı Fener Alayı'nda gençlerin omuzları üzerinde taşınan ay yıldızlı bayrağımız muhteşem görüntüler ortaya çıkardı.

SAKİLER KONSERİ İLE GENÇLER BAYRAMIN TADINI ÇIKARDI

Fener Alayı ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri'nde 'Sakiler' grubunun şarkıları ile gençler bayramın tadını doyasıya çıkardı. Gece yarısına kadar devam eden konserde binlerce vatandaş, Bergamalı bir grup olan ve son zamanlarda yakaladıkları çıkışla hit olan 'Sakiler' grubu ile coştular.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.