Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çilek karşılığı yayınevi alışveriş çeki

Çilek karşılığı yayınevi alışveriş çeki

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Şemikler İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi. Geçtiğimiz aylarda Başkan Tugay tarafından kendilerine hediye edilen çilek fidelerini yetiştiren öğrenciler, Tugay’ı Karşıyaka Belediyesi’nde ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 16.06.2022 - 17:32

Meclis Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, onlarla sohbet etti. Çevre farkındalığı ve bilinçli tüketim ile ilgili edilen sohbette öğrenciler Başkan Tugay’a sorular sordu. 

Tüketilen meyve ve sebzelerin sofraya ulaşım sürecine tanıklık etmelerini sağlamak amacıyla çilek fidesi hediye ettiğini vurgulayan Başkan Tugay, “Meyveleri yetiştirmek kolay değildir. Bazı insanlar bu işi iyi bildiği için sera ve tarlalarında üretim gerçekleştiriyorlar. Bazıları da daha çok meyve alabilmek için ilaç kullanıyor ama doğru ve sağlıklı değil. Meyveler, sebzeler ya da yiyip içtiğimiz her şey; emek ve bakım istiyor. Onların bize, soframıza, mutfağımıza ulaşması kolay olmuyor. Biz sizin bunu anlamanızı istedik. en önemlisi de yemeklerimizi çöpe atmamalıyız, bu bilince ulaşmalıyız; meyvelerimizi, sebzelerimizi bozulmadan yemeliyiz. Mümkünse de kendi mevsiminde yemeyi tercih etmeliyiz. Sizlerin bu doğruları kendiniz deneyimleyerek görmenizi istedim” dedi.

“İSRAFTAN KAÇINMALIYIZ”

Öğrencileri israf konusunda da uyaran Tugay konuşmasında şunları kaydetti: “Sadece yiyeceklerimiz konusunda değil, kullandığımız hiçbir şeyi israf etmemeliyiz. Örneğin  giymediğimiz birçok kıyafet dolaplarımızda duruyor. Aslında onların üretim sürecinde de elektrik, su harcanıyor. Kullanmadığımız eşya bizim değildir, onları başka insanlara verebiliriz. Elektrik ve suyu çok dikkatli bir şekilde kullanmalıyız, kullanmayanları da uyarmalıyız. Çünkü hepimiz yanlış yaparsak kullanacak elektrik, içecek su hatta yiyecek bile bulamayabiliriz. Fidelerden meyve almak için gösterdiğiniz çaba ve sorumluluktan ötürü hepinizi tebrik ediyor, sizlere çok teşekkür ediyorum”

Tugay, sorumluluk gösterip fideleri yetiştiren öğrencilere verdiği hediye sözü tuttu. Öğrencilere, yaz tatilinde okusunlar diye kitap alabilecekleri alışveriş çeki takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.